Ceaiul de lavandă este un adevărat miracol și asta deoarece lavanda poate fi folosită și ca plantă medicinală. Printre proprietățile florii de lavandă se numără cele antiseptice, relaxante, antibiotice, coleretic-colagoge și anxiolitice.

Ceaiul de lavandă poate fi consumat de persoanele care se confruntă cu problemele biliare, cu migrene insuportabile sau balonări după fiecare masă. Consumul de ceai de lavandă este recomandat sub formă de infuzii pentru persoanele care au probleme respiratorii în gripele severe. De asemenea, se pot face inhalații cu ulei de lavandă în combinație cu apă caldă.

CITEȘTE ȘI: ESTE O LEGUMĂ SUPER-IEFTINĂ ȘI ÎNTĂREȘTE SISTEMUL IMUNITAR

”Soldățeii” care fac această plantă o adevărată armă împotriva bolilor și a celor mai frecvente tulburări sunt alcoolul olifalic (care se poate obține doar prin sinteză de laborator), taninul, acidul acetic și gustul amărui.

Cum se bea corect ceaiul de lavandă:
1. Se fac infuzii de 0,8 grame sau maxim 1,5 grame (în funcție de afecțiune și gravitatea acesteia) de flori uscate de lavandă în 150-200 ml de apă fierbinte.
2. Se lasă la fiert florile uscate în apă 10 minute
3. Beți ceai de lavandă de trei ori pe zi (câte 150-200 ml odată).
4. Este indicat să beți ceaiul de lavandă înainte să vă puneți în pat, pentru a avea un somn liniștitor.

Ceaiul de lavandă este recomandat cel mai frecvent în tulburările omului modern: stările frecvente de depresie, anxietatea, problemele cu somnul etc. Efectul calmant al ceaiului de lavandă relaxează mușchii care devin agitați în momentul în care o persoană este stresată și anxioasă.

Cercetătorii au aflat că ceaiul de lavandă este benefic și în combaterea anumitor forme de cancer, prevenindu-le. Extractul de lavandă (limonen și alcool perilic) sunt benefice pentru prevenirea formării celulelor rele din organism.

Acest articol este scris cu scop informativ. Informațiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.