Cele mai ciudate superstiţii din lume. Indienii cred şi acum că masturbarea va duce la impotenţă sexuală. La polul opus se află Japonia, unde se crede că această “activitate” creşte nivelul de inteligenţă al bărbaţilor.

Românii merg pe principiul că unghiile unui copil strebuie să stea netăiate până când acesta împlineşte un an, altfel va deveni hoţ atunci când va creşte. Norocul vine însă din partea ursului, dacă acesta îţi apare în vis.

Câte gropi au săpat oare englezii la capătul curcubeului? Aceştia cred că acesta este un semn divin, iar acolo s-ar afla o comoară îngropată.

Romanii erau şi ei superstiţioşi şi dacă vedeau furnicile luptându-se când se aflau în vreo campanie de cucerire, credeau că inamicul este aproape.

O altă superstiţie veche spune că dacă te vei căsători în luna mai căsnicia nu va dura mai mult de un an. Tot ghinion vei avea şi dacă vei deschide o umbrelă în interiorul casei.

În România, în special în partea Moldovei, se spune că nu este bine să mănânci mămăliga rămasă pe fundul ceaunului, altfel necazurile te vor lovi cu toată forţa lor. Interzis este şi să omori un un fluture care ţi-a intrat ziua în casă, căci acela este de fapt sufletul unui copil omorât.

Tot la copii face referire şi o altă superstiţie autohtonă, care spune că nu este bine să-i faci în zilele de sărbătoare. În caz contrar, aceştia se vor naşte cu defecte fizice.

Cum îşi dădeau seama nuntaşii că mireasa nu mai este fecioară? Urmăreau să vadă dacă aceasta se împiedica în drumul spre cununie. Dacă de dezechilibra era semn clar că aceasta nu a mai avut răbdare până în noaptea nunţii.

O altă superstiţie ciudată vine din Oltenia. Acolo se credea că dacă mamele îşi vor săruta feciorii pe spate, aceştia se vor face afemeiaţi când vor creşte mari şi nu vor avea şanse să se aşeze la casele lor.

De departe, cea mai ciudată superstiţie vine de la francezi. Aceştia obişnuiesc să ţină o broască ţestoasă în mână aşteptând momentul când aceasta se va…urina. Atunci îşi pun repede o dorinţă, căci vor fi siguri că se va îndeplini.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.