Dieta de detoxifiere de vară se bazează pe legume ce nu modifică aciditatea gastrică,  care îmbunătăţesc digestia, sunt bogate în antioxidanţi şi aduc un plus de vitamine şi minerale organismului tău.

CITEŞTE ŞI: DIETA CARE STIMULEAZĂ FERILITATEA

Iată care este dieta de detoxifiere de vară:

Ziua 1. Prima zi este cea de trecere între regimul obişnuit de hrană şi cel al fazei de detoxifiere propriu-zisă. În această zi trebuie să excluzi din alimentaţie:
– zahărul, făinoasele, cerealele, cartoful, orezul.
– fructele şi alte surse de dulce.
– uleiul inclusiv cel din preparate, alte alimente grase  precum nucile, alunele, seminţele, avocado, mango.
– proteine: carne, fructe de mare, ouă.
Ai voie să bei doar apă în această zi. Poţi consuma supe sau ciorbe, iaurt, lapte, legume preparate sau crude.

Zilele 2, 3 şi 4.  În aceste zile regulile alimentare sunt simple. Sunt folosite legumele pentru că au un conţinut ridicat de antioxidanti, vitamine şi minerale, dar totodată nu cresc aciditatea gastrică si sunt bune calmante pentru mucoasele digestive.

Există şi în aceste zile o serie de reguli de care trebuie să ţineţi cont:
– puteţi consuma doar legume crude, cu verdeaţă cruta. Condimentele sunt recomandate proaspete: busuioc, mărar, pătrunjel, cimbru, ţelină.
– nu se consumă legume acide precum roşii, ceapă, varză, conopida, gulie. Ceapa poate fi folosită doar pe post de condiment în salate.
– la fiecare masă trebuie să combinaţi minim 3 tipuri de legume;
– nu este indicat să folosiţi sare, ulei, piper, oţet sau orice fel de condiment. Puteţi doar sa acriţi cu zeamă de lămâie.
– ca lichid se consumă doar apă.
– legumele se consuma crude, nu preparate termic.

Ziua 5. În această zi regulile sunt comune cu prima zi a dietei, realizându-se trecerea către regimul alimentar obişnuit.

Atenţie: este recomandat să cereţi sfatul medicului nutriţionist înainte de a urma orice dietă. El este singurul în măsură să vă spune ce regim alimentar vi se potriveşte şi care este dieta pe care trebuie să urmaţi! 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.