Casa Naţională de Asigurări de Sănătate avertizează persoanele cărora le expiră cardul să îl păstreze și să nu îl arunce, iar motivul este unul extrem de simplu.

Atenționarea vine după ce tot mai multe persoane s-au prezentat la ghișee să primească alt card de sănătate, pentru că actualul card a expirat la începutul anului 2019. CNAS a anunțat că valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită, chiar dacă ele au expirat.

„În urma întrebărilor primite din partea asiguraților, CNAS reamintește că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani.

Acest lucru înseamnă că asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați.”, se arată în comunicatul CNAS.

Ce trebuie să faceți dacă ați pierdut cardul

Așa că dacă aveți cardul expirat sau urmează să expire în scurt timp nu vă îngrijorați. Acestea își prelungesc automat valabilitatea cu încă 2 ani, până în anul 2019.

„De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate.”, se arată în comunicatul dat de instituție.

CNAS a făcut și o precizare importantă. În cazul în care nu mai aveţi cardul vechi, fie că l-ați aruncat, pierdut sau deteriorat, trebuie să solicitaţi o adeverinţă valabilă 60 de zile, timp în care se va emite un nou card.

Citește și:Actele de stare civilă se modifică și ele, după pașapoarte

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.