Pentru că a venit vara, majoritatea dintre noi alegem să plecăm în vacanță. Fie că ne petrecem concediul la mare sau la munte, în țară sau în străinătate, trebuie să ținem cont de anumite aspecte pentru ca totul să decurgă fără probleme.

CITEȘTE ȘI: CE A DESCOPERIT O FAMILIE ÎNTR-UNA DIN POZELE DIN VACANȚĂ

Specialistii în securitate au elaborat o listă de recomandări pentru protecția fiecăruia dintre noi atunci când pleacă în vacanță. Iată ce lucruri rele ți se pot întâmpla în concediul tău de vis și cum poți să te ferești de ele.

1. Lăsă mereu unei cunoștiințe o cheie de rezervă de la casă. Indiferent de locul în care alegi să mergi în vacanță, cu siguranță că nu vei dori să fi sunat din concediu și anunțat că trebuie să te întorci acasă pentru că s-a spart o țeavă și ai inundat vechinii sau pentru că a intervenit o altă problemă. Așa că, cel mai bine este să lași o cheie de rezervă de la casă unei persoane de încredere.

2. Când ești în vacanță, conectează-te numai la un wi-fi sigur. Majoritatea românilor nu verifică locurile care oferă wirleless gratuit și astfel se pot alege cu viruși în laptop sau în telefonul mobil. Acest lucru se întâmplă pentru că accesul la internet nu este protejat cu parolă și oricine are acces ușor și gratuit. Într-un spațiu public, persoana de lângă tine poate oricând să să intercepteze traficul de pe dispozitivul tău și astfel poate avea acces la informații personale.

3. Rămâi discret cu privire la destinația de vacanță în care te afli.  Partajarea fotografiilor pe rețelele de socializare este o practică frecventa pe durata vacanței, însă postarea acestora avand setarile GPS activate va dezvălui și pozitionarea ta geografică. Cel mai bun sfat este să dezactivezi tehnologia GPS chiar înainte de a face poze cu smartphone-ul, dacă intenționezi să le publici online, pentru a evita să poți fi localizat.

Sursa foto: spicyspirit.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.