Aretha Franklin s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani

Lumea muzicală internațională este în doliu. După o suferință grea, Aretha Frankin s-a stins din viață în urmă cu puțin timp.

Aretha Frankin, cunoscută în toată lumea ca „Regina Muzicii Soul” a plecat dintre noi la vârsta de 76 de ani, după o carieră care s-a întins pe parcursul a șase decenii. Piesele sale rămân nemuritoare, iar cea mai cunoscută dintre ele este „You make me feel like a natural woman”. Franklin și-a început cariera muzicală în corul școlii, în copilărie, unde a cântat muzică gospel.

De-a lungul carierei sale, aceasta a fost cunoscută pentru hituri precum „Respect” și „Think”. Aretha Franklin a avut peste 20 de melodii pe primul loc în topurile americane, de-a lungul unei cariere care s-a întins pe șapte decenii.

Citește și: v

În 1987, Franklin – care a vândut peste 75 de milioane de albume în întreaga lume – a devenit prima femeie care a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În martie, cântăreaţa americană Aretha Franklin şi-a anulat două concerte majore, după ce medicii i-au recomandat să se odihnească timp de cel puţin două luni.

Franklin trebuia să susţină concerte în New Jersey, pe 25 martie, şi la New Orleans Jazz & Heritage Festival, la sfârşitul lunii aprilie.

Ultimul recital pe care l-a susţinut Aretha Franklin a avut loc în noiembrie 2017, la gala anuală a Fundaţiei anti-SIDA înfiinţată de Elton John.

De mai mult timp, aceasta suferea de cancer, iar ani întregi s-a luptat cu dependențele de alcool și alte substanțe. În 2015, artista a reușit să îl facă pe fostul președinte american Barack Obama să plângă cu o interpretare a piesei(„You Make Me Feel Like a natural woman”), în timpul unei ceremonii care îi onora pe scriitorii de cântece Gerry Goffin și Carole King.

Aretha Franklin a fost căsătorită de două ori și a devenit mamă prima dată la 12 ani

Despre viața personală, sunt multe lucruri de spus. Aretha Franklin a avut patru fii, iar primul dintre ei s-a născut pe când artista avea numai 12 ani. A fost căsătorită de două ori, de ultimul dintre ei divorțând în anul 1984.

De altfel, aceasta a păstrat o relație de prietenie cu acesta. „Regina muzicii soul” a fost vizitată marţi, în locuinţa ei din Detroit de către Stevie Wonder şi Glynn Turman, cel care i-a fost soţ timp de şase ani, în perioada 1978-1984.

Foto: Hepta.ro.

loading...
test
0
Test