Premierul Mihai Tudose a anunțat că salariile urmează să crească în perioada următoare, precizând că Legea salarizării merge înainte.

Actualul prim-ministru a mai spus că deficitul bugetar se va încadra sub 3 procente, contrar predicțiilor Fondului Monetar Internațional.

”Da, mergem înainte, da, se va aplica, nu, nu vor scădea salariile. Vor crește salariile și în Sănătate. Aici au fost însa și exagerari cu sporurile și s-a ajuns cu joaca sporurilor ca acestea sa fie cu 400% mai mari ca salariul. O secretară din spital a ajuns cu salariu mai mare ca un profesor universitar. Anumite lucruri erau scăpate de sub control, prin această joacă a sporurilor. Lucrurile vor intra în normal, în sectorul bugetar. În drum spre dumneavoastră m-a sunat ministrul de Finanțe, pleacă în SUA.

Nu, nu vom lua bani de la FMI. Iată că ei au greșit și ultima prognoză legată de România (…) Dacă o greșesc în continuare, poate nici nu mai vorbim cu ei. Nu vorbesc de FMI ca structură, ci de oamenii pe care îi trimit aici. Poate de vina nu e cine dă un diagnostic greșit, poate e de vină ci se ia după ei. Domnul Mișa astăzi a încheiat draftul de buget, cu un deficit sub 3, unde încap salariile, pensiile și investițiile” a spus Mihai Tudose la Antena 3.

Șeful Executivului a mai anunțat că nu va renunța la trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, dar a dat asigurări că salariile nu vor scădea.

”În privat, dacă doriți să scădeți salariile, o puteți face și astăzi. În momentul în care statul vă oferă posibilitatea ca, cu aceiași bani, să îi măriți salariul, nu o faceți? Pe noua lege a salarizării, cheltuiala dumneavoastră cu salariatul e salariul brut. De acolo pleacă taxele. Apare o creștere la angajat. Facem asta din două motive. Se mergea cu jumătăți de măsură. Unii nu plăteau toate contribuțiile, suferea pacientul care mergea la doctor. Pe de altă parte a fost o decizie a CCR care a dezincriminat stopajul la sursă. O să reintroducem. Angajatorul care nu plătește contribuțiile la sursă, comite o faptă penală” a mai spus premierul.

Citește și: Ai lucrat cel puțin un an în străinătate? Iată cum poți beneficia de pensie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.