EVALAUREA NAȚIONALĂ 2020

Alimentul interzis de pe masa de Revelion! Ce nu trebuie să consumi în noaptea dintre ani

Mai sunt doar câteva zile până când vom intra în anul 2019, iar toate gospodinele au intrat din nou în febra pregătirilor pentru masa de Revelion.

Pentru ca anul să fie unul îmbelșugat, din moși-strămoși se obișnuiește ca masa să fie una plină de bucate. Însă există și alimente pe care nu trebuie să le pui pe masa dintre ani, deoarece se crede că alungă norocul.

În noaptea de Revelion, cea mai mare superstiţie este aceea de a nu se mânca pui pentru că se spune că aceasta alungă norocul. Explicaţia populară este că această pasare este una care scurmă şi la fel va fi şi norocul împrăştiat. În schimb, se recomandă ca pe masa de revelion să fie carne de porc sau de curcan, dar niciodată de pui.

Inclusiv Biblia interzice consumul de carne de pui, acolo unde scrie aşa: „Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor; toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul”.

Ce trebuie să bei în noaptea dintre ani

În schimb, pe masa de Revelion trebuie să se afle pește. Această tradiție este legată de faptul că peștele înoată și dacă îl consumi, vei înota prin toate necazurile din jurul tău, la fel ca peștele.

Alte alimente nelipsite de pe masa de Revelion sunt carnea de gâscă și strugurii. Consumă 12 boabe de struguri în noaptea dintre an, iar dacă nu ai, atunci poți consuma stafide. Se crede despre stafide și struguri că simbolizează abundența financiară, așa că nu uita să le ai și pe masa ta.

De asemenea, tradiția spune că trebuie să se bea șampanie la miezul nopții pentru a avea belșug întreg anul viitor. Ca toate dorințele de la miezul nopții să se îndeplinească, paharul trebuie băut până la fund.

Citește și: Cea mai bună rețetă de ciorbă de burtă. E perfectă pentru Revelion

0