ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMANE – 24 ianuarie: Ce evenimente au loc astazi

Ziua Unirii Principatelor Romane 2016! Pe data de 24 ianuarie toti romanii sarbatoresc Ziua Unirii Principatelor Romane. Cu aceasta ocazie, autoritatile din marile orase ale Romaniei au organizat manifestari speciale!

Ziua Unirii Principatelor Romane 2016 – 24 IANUARIE: HORA IN GARI SI LA METROU

Cei de la Metrorex isi doresc sa sarbatoreasca asa cum se cuvine Unirea Principatelor Romane.

Calatorii cu care merg cu metroul pot participa duminica la miniconcertul care va fi sustinut cu acest prilej de celebrul Ansamblu Folcloric „Cununa Carpatilor”, de la ora 14:00, in statia de metrou Piata Unirii 1. Punctul central al spectacolului va fi Hora Unirii, in care vor fi invitati sa se prinda si calatorii.

”Va invitam, dragi calatori cu metroul sa participati la concertul ce va fi sustinut cu acest prilej de celebrul Ansamblu Folcloric ”Cununa Carpatilor”, duminica, la ora 14.00, in statia de metrou Piata Unirii 2. Va fi veselie din belsug, cantec, joc si voie buna”, au anuntat reprezentantii Metrorex.

De la 10.30, in garile Bucuresti Nord, Timisoara, Arad, Constanta si Iasi se va sarbatori Unirea prin dansuri, cantece populare, poezii, muzica folk si expozitii tematice.

”Ansambluri de dansatori, artisti, cluburi de copii, cadre didactice si liceeni vor sarbatori impreuna cu feroviarii, muzica, poezia, dansul fiind oaspeti si gazde in acelasi timp pentru miile de calatori care sunt asteptati sa-si dea mana cu mana in Hora Unirii romanilor de pretutindeni”, au precizat cei de la CFR Calatori.

In plus, CFR Calatori va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 1663, Trenul Unirii. Acesta va pleca din Bucuresti Gara de Nord catre Iasi la ora 12:00 si va fi remorcat de locomotiva HORA – o locomotiva pictata cu simboluri nationale, din prima galerie de arta in miscare.

In plus, companiile aviatice din Romania au pregatit surprize pentru calatori. Astfel ca, TAROM sarbatoreste Unirea Principatelor Romane, cu un tarif unic de 57 EUR dus-intors, toate taxele incluse, pentru biletele achizitionate pe rute intre Bucuresti si Cluj, Iasi, Oradea, Satu Mare, Suceava si Timişoara.

Pe Aeroportul International Henri Coanda din București, timp de aproximativ 1 ora, pasagerii vor fi intampinati de un spectacol de dans (hora) oferit de ansamblul „Doinita”, format din 5 perechi de tineri. Acestia vor imparti stegulete tricolore calatorilor.

Si pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu personalul va imparti stegulete tricolore pasagerilor, explicand in cateva cuvinte semnificatia acestei zile.

Ziua Unirii Principatelor Romane 2016 – PROGRAM SPECIAL – MILITARII DIN FORTELE NAVALE

Militarii din Fortele Navale participa duminica, 24 ianuarie, la ceremoniile organizate cu prilejul sarbatoririi a 157 de ani de la infaptuirea Zilei Unirii Principatelor Romane in Constanta, Mangalia, Tulcea si Braila, potrivit urmatorului program:

  • Constanta: in intervalul orar 13.00-14.00, in Piata „Ovidiu”;
  • Mangalia: in intervalul orar 09.30-11.00, Complexul monumental din Piata Republicii;
  • Tulcea: in intervalul orar 09.30-11.00, Piata Tricolorului;
  • Braila: in intervalul orar 10.50-12.20, Scuarul de la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Citeste pe FRESH24 ce manifestari vor avea loc in orasele din Romania

foto:ziarulunirea.ro

0