Uite cu ce plante poți alunga muștele și țânțarii!

Nu există deranj mai mare în perioada siestei de vară decât să auzi bâzâitul unei muște în camera ta și să te scarpini de înțepăturile insuportabile ale țânțarilor.

Uite cu ce plante poți alunga muștele și țânțarii:

1. BUSUIOCUL

Insectele urăsc mirosul de busuioc, acesta fiind atât de tare încât le rezultă toxic atât muștelor cât mai ales țânțarilor.

2. MENTA

Zdrobește câte frunze de mentă și pune-le în colțurile camerei sau pe terasă ori în grădină (dacă locuiești la casă). Pulverizează cu puțină apă limpedem frunzele pentru împrăștierea mirosului. Casa ta va avea un aer de prospețime și va fi lipsită de țânțarii neprietenoși.

CITEȘTE ȘI: IATĂ DE CE MUȘCĂ DES ȚÂNȚARII

3. USTUROIUL

Leagă doi-trei căței de usturoi în pragul ușii tale sau pune-le pe dulap. Usturoiul distruge toate bacteriile pe care le poartă muștele și țânțarii, și, acestea, rămânând fără combustibil, vor pieri.

4. ROZMARINUL

O legătură de rozmarin proaspăt alungă muștele instantaneu! Poți să pui rozmarin oriunde în casa ta. Acesta nu necesită spații speciale de depozitare.

5. FRUNZELE DE NUC

Frunzele de nuc conțin substanțe care le asfixiază pe muște și îi sperie pe țânțari. Bunicile noastre care locuiau la țară culegeau adesea frunze de nuc, mai ales la lăsatul serii, și le puneau pe mobila din bucătărie sau în cameră ca să se protejeze de înțepăturile țânțarilor.

6. CITRONELLA

tantarii - 21072015 - 3

Este una dintre cele mai recomandate plante care alungă țânțarii. Cunoscătorii recomandă plantarea Citronellei aproape de spațiul unde îți petreci cel mai mult timp peste zi. Insectele zgomotoase nu suportă sub nicio culoare mirosul de Citronella, mai ales atunci când planta este recent udată.

Sursa foto: bienestar.salud180.com, bioreona.es

loading...
test
0
Test