Curățarea bucătăriei poate deveni o adevărată corvoadă pentru multe persoane. Exact când ne este lumea mai dragă, aragazul se murdărește, tigăile trebuie să fie curățate și nici cuptorul parcă nu arată asa cum ne-am dori.

Pe piață există sute de produse pentru a curăța bucătăria. Toate promit să curețe bucătăria în numai câteva minute, însă conțin o mulțime de substanțe chimice care sunt iritante. Iar dacă suferi de anumite forme de alergii, atunci știi deja cât de greu este să găsești o soluție care să nu te facă să strănuți din cinci în cinci minute și să nu îți înroșească ochii.

Și pentru că multe persoane aleg să curețe bucătăria în weekend, iată câteva soluții naturale care te ajută ca în cel mai scurt timp să ai toate lucrurile curate și strălucitoare, fără să depui prea mult efort.

Citește și: La ce folosește sertarul de la aragaz

Pentru vasele foarte murdare, care nu se curăță deloc cu un detergent obișnuit de vase, trebuie să iei niște măsuri suplimentare. Astfel: se face o soluție din sodă de rufe și detergent de vase, se spală vasele, apoi se clătesc cu apă din abundență. Pentru a folosi acest amestec, se recomandă folosirea unor mănuși din cauciuc, pentru a nu crea iritații la nivelul mâinilor.

Petele de ulei sunt o parte inevitabilă atunci gând găteşti, în ciuda tuturor măsurilor de precauţie pe care le iei. După un timp, aceste pete de ulei formează o peliculă greu de îndepărtat.

Oţetul nu se foloseşte doar la murături, ci are şi proprietăţi de îndepărtare a grăsimii. Pune pe o cârpă uscată oteţ nediluat şi şterge dulapurile. Clăteşte apoi cârpa cu apă caldă, stoarce-o bine şi şterge din nou dulapurile până îndepărtezi oţelui. Apoi şterge-le cu şerveţele de hârtie şi fii atentă dacă au mai rămas sau nu pete.

Aragazul este în general prima parte a bucătăriei care se murdărește cel mai tare și cel mai frecvent. Pentru a evita detergenții toxici în înlăturarea resturile de mâncare și ulei, putem curăța aragazul cu bicarbonat de sodiu și cu apă. Pasta formată din bicarbonat și apă se lasă să acționeze pe aragaz câteva ore după care se șterge cu o cârpă și se clătește cu apă amestecată cu oțet.

Rugina de pe ochiurile de aragaz se curăţă dacă le ştergeţi cu ajutorul unei cârpe înmuiate în ulei vegetal. În numai câteva secunde, rugina dispare definitiv.

Suprafețele lăcuite din bucătărie care au rămas cu pete se pot curăța cu un amestec de lămâie, ulei și sare. În acest fel pata dispare, iar suprafața rămâne ca nouă.

Ce trebuie să folosești pentru niște geamuri strălucitoare

Geamurile vor străluci folosind o soluție alcătuită din 1l apă, 4 linguri zeamă de lămâie și alcool sanitar. Geamurile se șterg de preferat cu o cârpă moale și absorbantă.

Chiuveta se poate înfunda uneori, dar vestea bună este că se poate repara problema fără detergenți scumpi dacă se toarnă în ea ¼ cană oțet, ¼ cană bicarbonat de sodiu, iarăși ¼ cană oțet. Este indicat să se respecte ordinea menționată. Se lasă să acționeze 15 minute după care se toarnă aproximativ 2 litri apă opărită.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.