Conform credintei populare, Sfintii Petru si Pavel stau in Luna, la dreapta, respectiv la stanga, iar Sfantul Petru este cel care detine cheile de la poarta si incaperile Raiului, in calitate de mana dreapta a lui Dumnezeu.

SFINTII PETRU SI PAVEL. Sarbatoarea cunoscuta si sub numele de Mosii de Sanpetru nu este o zi ca oricare alta, intrucat este o zi in care oamenii au voie sa lucreze orice, insa nu au voie sa toarca, fiindca se spune ca astfel se intorc colacii de la morti.

SFINTII PETRU SI PAVEL. Femeile NU au voie sa manance mere pana in aceasta zi, fiindca ii manie pe cei decedati. Doar femeile tinere au voie sa manance mere dupa Sfintii Petru si Pavel, in timp ce femeile varstnice sunt nevoite sa astepte pana la Sfantul Ilie. La fel se spune si despre vaduve, care vor fi sanatoase daca nu mananca mere pana la Sfantul Ilie.

SFINTII PETRU SI PAVEL. Daca ai pistrui, spala-te pe fata cu apa la miezul noptii, cand canta cocosul. Respectand ritualul, traditia spune ca pistruii nu se mai inmultesc.

SFINTII PETRU SI PAVEL. Stiai ca legenda spune despre licurici ca ar fi scantei ce apar atunci cand Sfantul Petru plesneste din bici, cazute pe pamant?

Publicat de Adrian Vrauko

Adrian Vrauko - publisher si cofondator al Revistei Teo Trandafir

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.