Sfaturi pentru un somn mai bun primăvara – sezonul cu alergii

Sosirea primăverii poate aduce un mare disconfort persoanelor care suferă de alergii la polen. Oamenii se bucură de acest anotimp, de soare, de natură, însă unii devin și îngrijorați, mai ales atunci când constată că simptomele alergice încep să-i deranjeze cu intensitate.

Cum poți face față alergiilor la polen, primăvara?

Primăvara, totul începe să înflorească în jur, iar polenul poate da bătăi de cap persoanelor alergice. Pentru acestea, sezonul cu alergii este cu siguranță o perioadă dificilă.

Alergia la inhalare este o afecțiune foarte neplăcută, în care sistemul respirator este iritat de alergeni. Este vorba despre polenul de la plante, dar și de alți factori: acarieni, părul de la animalele de companie, sporii de mucegai, praful declanșat de curățenia de primăvară.

Cum poți face față alergiilor la polen, primăvara
Cum poți face față alergiilor la polen, primăvara

Alergiile sezoniere – febra de fân sau rinita alergică – pot crea stări neplăcute și perturba somnul.

Simptomele sunt următoarele:

  • Congestie nazală, oboseală
  • Ochii devin apoși, nasul curge persistent
  • Apar senzații de strănut, tuse, mâncărime la nas și la ochi.

Pentru a preveni alergiile de primăvară se recomandă:

  • Evitarea uscării rufelor afară primăvara, ele pot fi uscate în balcon sau în uscător
  • Pentru curățenie se poate folosi o mască de protecție, care va opri praful, acarienii și polenul să pătrundă în căile respiratorii
  • Evitarea plimbărilor în zilele când este vânt puternic; alegerea locurilor de plimbare unde nu există specii alergenice.

În cazul în care suferi de simptome mai puternice de alergie, vă sugerăm să consultați un medic alergolog.

Sfaturi pentru un somn mai bun primăvara

Sfaturi pentru un somn mai bun primăvara
Sfaturi pentru un somn mai bun primăvara

Iritarea căilor nazale poate provoca congestie nazală, tuse și strănut, ceea ce face dificilă respirația și afectează calitatea somnului.

Prin luarea unor măsuri de precauție se pot ameliora simptomele alergice. De exemplu, este indicată curățenia regulată a casei, folosirea aspiratorului pentru îndepărtarea prafului. Animalele de companie trebuie să doarmă în altă zonă a casei, în afara dormitorului persoanei alergice. Închiderea ferestrei dacă este vânt afară, pentru a preveni pătrunderea polenului în casă.

Dacă aveți alergie primăvara, puteți combate această problemă și prin alegerea unei lenjerii de pat cu proprietăți hipoalergenice de pe acest magazin online. O lenjerie de pat de calitate pentru persoanele care suferă de alergii este realizată din materii prime sau materiale care nu provoacă alergii. Acestea au proprietăți foarte bune și sunt apreciate de oameni și pentru raportul excelent preț-calitate.

Lenjeriile de pat și pilotele pentru oamenii sensibili (sau care se confruntă cu aceste probleme alergice în sezonul de primăvară) au caracteristici speciale de a contracara activ și de a combate dezvoltarea alergenilor.

Prin folosirea unor lenjerii de pat de cea mai bună calitate se îmbunătățește calitatea somnului și se poate atenua și simptomele bolii – rinita alergică. Materialele trebuie să fie realizate 100% din fibre naturale.

Sfaturi pentru un somn mai bun primăvara
Sfaturi pentru un somn mai bun primăvara

În afară de alergii, oamenii se confruntă și cu transpirații excesive. Lenjeriile de pat din bumbac absorb eficient transpirația, lasă pielea să respire și sunt plăcute la atingere.

Pentru pilote, folosiți o husă din bumbac 100% pentru că veți observa o diferență semnificativă comparativ cu alte tipuri de materiale (cum sunt cele sintetice, sau din poliester). Husele și lenjeriile de pat din bumbac sunt perfecte pentru persoanele alergice care au și probleme cu transpirația în timpul somnului, pe tot parcursul anului.

Alte sfaturi pentru a avea un somn mai bun:

  • Evitați consumul de alcool, pentru că acesta a fost asociat cu tulburările de somn
  • Schimbați poziția de somn dacă sforăiți noaptea atunci când dormiți pe spate; oamenii sunt mai predispuși la sfărăit când dorm pe spate, decât în cazul în care dorm pe părțile laterale
  • Renunțați la fumat, deoarece acesta irită țesuturile sensibile ale nasului și căilor respiratorii
  • Folosiți un tratament (recomandat de medic) pentru alergii, congestie nazală și probleme respiratorii.

Congestia nazală, iritarea nasului sau a gâtului sunt cauze frecvente ale sforăitului și ale problemelor de somn.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.