Rugăciune către Sfinții Constantin și Elena

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt pomeniți pe 21 mai de către Biserica Ortodoxă. Este ziua onomastică a persoanelor care le poartă numele. Îți prezentăm cea mai puternică rugăciune către Sfinții Constantin și Elena, grabnic ajutătoare în orice moment al vieții.

Rugăciune către Sfinții Constantin și Elena

„Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi.

Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”

Importanța Sfinților Constantin și Elena în religia ortodoxă

Sfinții Împărați Constantin și Elena, „cei întocmai cu Apostolii” sunt pomeniți de Biserica Ortodoxă în fiecare an la aceeași dată: 21 mai. Sfântul Constantin este cunoscut pentru că i s-a arătat pe cer semnul Crucii în miezul zilei primind mesajul de biruință („In hoc signo vinces” – Întru acest semn vei învinge).

CITESTE SI: Mihai Voropchievici spune ce iti rezerva viitorul daca te cheama Constantin sau Elena

CITESTE SI: Cele mai frumoase mesaje si urari de Sfintii Constantin si Elena

Acesta se pregătea pentru confruntarea cu păgânul Maxențiu. Mama lui Constantin, Sfânta Elena, a descoperit la Ierusalim crucea pe care Mântuitorul a fost răstignit. Sfânta Elena a trecut la Domnul în anul 327, iar Sfântul Constantin în 337, după mai bine de 30 de ani de domnie.

0