Pilda lui Arsenie Boca pentru suferințele tuturor românilor. După ce o vei citi, vei privi cu totul altfel viața!

Sfântul Ardealului, Arsenie Boca, a lăsat în urmă multe legende despre el dar și multe pilde și povestioare pe care merită să le dăm mai departe. Pilda olarului este adresată tuturor românilor care nu-și mai văd zilele de suferință. După ce vei citi această poveste spusă de regretatul duhovnic, vei privi cu totul altfel viața.

O familie a călătorit a plecat într-o excursie în Anglia și au pășit într-un magazin frumos de antichități. Doreau să cumpere un cadou frumos pentru a aniversa cei 25 de ani de căsătorie. Cei doi soți erau încântați să colecționeze produse din argilă, așa că au ales o ceașcă de ceai. Doamna a observat că ceșcuța de ceai începe să vorbească în momentul în care a atins-o.

CITEȘTE ȘI: ÎNREGISTRAREA CU VOCEA LUI ARSENIE BOCA
„Voi nu puteţi să înţelegeţi. Nu am fost de la început o ceşcuţă de ceai. Cândva am fost doar un bulgare de argilă roşie. Stăpânul m-a luat şi m-a rulat, m-a bătut tare, m-a frământat în repetate rânduri, iar eu am strigat: „Nu face asta!”,”Nu-mi place!” „Lasă-mă în pace,” dar EL a zâmbit doar şi a spus cu blândeţe: „Încă nu!”

Ceșcuța de ceai continuă să povestească spunând că a fost așezată pe o roată și a tot fost învârtită până aproape a amețit, neștiind ce i se întâmplă. Aceasta i-a zis olarului: „Oprește-te!”, iar olarul i-a răspuns ferm: „Încă nu!”

Ceșcuța, până se devină ceșcuță, a avut senzația că a ajuns în iad când a fost băgată în cuptor. „Am strigat și am izbit ușa cuptorului: Scoate-mă de aici!”. În tot acest timp, olarul se uita cum se zbate ceșcuța și zâmbea: „Încă nu”.

Când mă gândeam că nu voi mai rezistă încă un minut, uşa s-a deschis. Cu atenţie, m-a scos afară şi m-a pus pe raft… am început să mă răcoresc. O, mă simţeam atât de bine! „Ei, aşa este mult mai bine” m-am gândit. Dar după ce m-am răcorit, m-a luat, m-a periat şi m-a colorat peste tot… mirosurile erau oribile. Am crezut că mă sufoc. „O, te rog, încetează, încetează, am strigat!” EL doar a dat din cap şi a spus: „Încă nu!”

loading...
0