Mâine e prăznuit Sfântul Teodosie cel Mare. Ce rugăciune trebuie să spui

Mâine, pe 11 ianuarie, este pomenit un important sfânt în calendarul creștin ortodox. Se spune că rugăciunile pe care le adresăm Sfântului Teodosie cel Mare (Împăratul Teodosie) sunt primite mai bine de către Bunul Dumnezeu și toate dorințele noastre bune devin realitate.

Rugăciune către Sfântul Teodosie cel Mare

„Sadit fiind în locaşurile Domnului tău, cu preastrălucitele tale fapte bune ai înflorit şi ai înmulţit fiii tăi în pustiu, cu ploile lacrimilor tale udându-i, păstorule al turmelor lui Dumnezeu. Pentru aceasta, strigăm ţie: Bucură-te, Părinte Teodosie!

Mulţimile calugărilor, te cinstim pe tine, îndreptătorule Teodosie, părintele nostru, că prin tine am cunoscut a umbla, cu adevărat, pe cărarea cea dreaptă. Fericit eşti că lui Hristos ai slujit şi ai biruit puterea vrăjmaşului. Cel ce eşti împreună vorbitor cu îngerii, iar cu drepţii şi cu cuvioşii împreună-locuitor, roagă-te Domnului să miluiască sufletele noastre.

Împodobindu-ţi sufletul tău cu înfrânare, cu dureri şi cu rugaciuni, cu dumnezeiască cuviinţă te-ai făcut părtaş cuvioşilor, pururea slăvite, şi daruri de minuni cu adevărat ai primit, spre a tămădui neputinţele celor ce te cinstesc pe tine cu credinţă.

CITESTE SI: Cele mai bizare superstiții din toată lumea

Părintele Constantin Necula, profeție sumbră pentru români. Nu avem de ales?

Cat de bine este sa ai doua prenume. Ce spune Biserica despre asta

10 lucruri fara de care NU POTI INTRA INTR-O BISERICA ORTODOXA

Ce se întâmplă cu femeile care intră în biserică în perioada menstruației. Preotul Necula surprinde cu explicația

Drept aceea şi mulţimile demonilor gonind, dai tămăduiri oamenilor în dar, de Dumnezeu purtătorule Teodosie. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta”, este rugăciunea pe care trebuie să o rosteşti.

Sursa foto: doxologia.ro

Cum trebuie să te rogi dacă nu știi nicio rugăciune

Nu toată lumea reține foarte ușor rugăciunile. Unele sunt foarte lungi, iar cei care au probleme cu memoria se deznădăjduiesc singuri și renunță la a se ruga seară de seară sau dimineața.

Această problemă i-a fost pusă în vedere părintelui Paisie, care a învățat-o pe o femeie cum să se roage dacă nu știe nicio rugăciune pe de rost.

La părintele Paisie Olaru a venit o femeie să se spovedească. Ea l-a întrebat:

„Părinte, cum o fi cu mântuirea mea? Eu nu ştiu multe rugăciuni pe de rost, pentru că nu am fost dată la şcoală şi nu ştiu să citesc”.

Părintele a întrebat-o:
“Şi nu te rogi?”, la care ea a grăit:

“Mă rog, cum să nu mă rog”.

“Şi cum te rogi?”.

“Uite cum mă rog. Atunci când mătur prin casă zic în mintea mea: “Doamne, curăţeşte sufletul meu, cum curăţ eu gunoiul din casă”.

CITESTE SI: Rugaciunea unei papusi catre Dumnezeu

Atunci când spăl rufe spun din nou: “Spală, Doamne, negreala păcatelor din inima mea, ca să fie frumoasă, aşa cum e o rufă curată şi spălată”. Când fac orice alt lucru spun aceleaşi cuvinte”.

Femeia l-a întrebat în final:
“Părinte, o fi bună rugăciunea asta?”, iar părintele Paisie i-a spus așa:

“Numai aşa să te rogi toată viaţa de acum înainte!”, scrie site-ul secretele.com.

0