Camasile masculine au nasturii pe partea dreapta, in timp ce camasile facute pentru femei au nasturii pe partea stanga. Ai observat asta pana acum? Intrebarea care ne macina este, insa, alta: daca majoritatea populatiei este dreptace, de ce nu au toate camasile nasturii pe partea dreapta?

Exista mai multe teorii care explica aceste reguli vestimentare nescrise, insa evidente. Iata-le pe cele mai interesante:

1. Cu privire la camasile barbatesti, povestea pozitionarii nasturilor pe partea dreapta a hainei are conotatii interesante. Explicatia trebuie cautata in timp, mai exact in epoca in care barbatii purtau spada pentru a-si confrunta dusmanii. Pentru a ajunge mai usor in partea stanga a corpului, unde se tinea teaca, croitorii vremurilor respective s-au gandit sa aplice nasturii pe partea dreapta incat sa nu fie incurcati, sustine scriitorul David Lance Goines, conform mirror.co.uk.

Legatura dintre nasturii de la camasa si lactatie

2. A doua teorie are legatura cu maternitatea. In mod traditional, bebelusii sunt tinuti cu mana stanga, iar mana dreapta a mamei este libera. Nasturii au fost cusuti pe partea stanga pentru a usura procesul lactatiei, mai scrie ziarul britanic mai sus amintit.

3. Femeile care practicau echitatia alaturi de fratii si sotii lor cavaleri, puteau sa controleze mai bine forta vantului cu ajutorul hamurilor daca nasturii erau pozitionati pe partea stanga.

4. De asemenea, femeile din inalta societate a secolului XIX aveau pretentia ca nasturii camasile facute de sclavi sa fie pe partea stanga pentru a se deosebi de barbati, chiar daca majoritatea doamnelor erau dreptace.

Acestea sunt cele 4 teorii care explica pozitionarea distincta a butonilor la camasile pentru femei si barbati. Care dintre cele 4 explicatii ti se pare cea mai plauzibila?

CITESTE SI: De ce trebuie să speli hainele cumpărate

Hainele pe care le cumperi, chiar dacă sunt noi, nu sunt chiar atât de curate pe cât ai crede. Tocmai de aceea este indicat ca ele să fie spălate înainte de a le îmbrăca. Alfel, riști să dezvolți anumite alergii, iritații, sau boli. Află mai multe detalii din rândurile de mai jos. Iată de ce trebuie să speli hainele cumpărate.

De ce trebuie să speli hainele cumpărate

Donald Belstio, profesor de dermatologie la Centrul Medical al Universității Columbia, explică motivul pentru care este bine ca hainele noi să fie spălate înainte de a fi purtate. Trebuie să faci asta deoarece pentru acele haine s-au folosit coloranți și alte substanțe chimice care pot duce la apariția alergiilor și a iritațiilor. Când sunt spălate, acestea sunt îndepărtate.

Tot Donald Belstio atrage atenția asupra faptului că multe persoane au luat păduchi după ce au probat hainele din unele magazine. Sunt mai multe boli infecțioase care pot fi transmise prin intermediul hainelor.

Dacă persoanele bolnave le-au probat înainte, atunci există riscul ca următoarele persoane care îmbracă acele haine după aceea să ia anumite boli. De aceea este important să se spele articolele vestimentare, chiar dacă sunt noi. Și nu în ultimul rând, lenjeria intimă și costumele de baie ar trebui spălate înainte de a fi purtate.

Înainte ca hainele să ajungă pe rafturile magazinelor, au fost atinse de mai multe persoane. Asta pentru că au trcut printr-un proces complex: fabricație, transport, vânzare. Deci, mai multe persoane le-au atins și astfel s-au acumulat mai multe bacterii pe suprafața lor.

Pentru a spăla articolele vestimentare noi, poți folosi numai apă fierbinte. Deisgur, trebuie să verifici eticheta înainte de toate, pentru a vedea care este temperatura la care pot fi spălate, astfel încât să nu se deterioreze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.