De ce este bine ca femeile să își acopere capul când intră în biserică

Multe femei care merg la biserică își acoperă capul. Însă, puține știu care este semnificația acestui obicei. Află despre ce este vorba.

De ce este bine ca femeile să își acopere capul când intră în biserică

Femeile trebuie să își acopere capul când intră în biserică. Pe de altă parte, bărbații nu au voie să poarte nimic pe cap în momentul în care intră în biserică. Deși în unele zone preoții pot face excepție de la această regulă, totuși, este recomandat ca femeile să poarte ceva pe cap.

CITEȘTE ȘI: Ce inseamna daca visezi biserica

Lucrul acesta a fost menționat în Biblie de către Apostolul Pavel, conform teologie.net. ” Orice bărbat care se roagă sau prorocește, având capul acoperit, necinstește capul său (pe Hristos), iar orice femeie care se roagă sau prorocește, cu capul neacoperit, îşi necinstește capul, că este la fel cu cea rasă. Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se şi tundă. Iar dacă este lucru de ruşine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-şi pună văl. Căci bărbatul nu trebuie să-şi acopere capul, fiind chip şi slavă a lui Dumnezeu, femeia însă, este slava bărbatului. Pentru că nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat. Şi pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. De aceea şi femeia este datoare să aibă [semn de] supunere asupra capului ei, pentru îngeri. ”

CITEȘTE ȘI: Cat de bine este sa ai doua prenume. Ce spune Biserica despre asta

De asemenea, este bine ca femeile în vârstă, dar și tinerele, căsătorite, să își acopere capul când intră în biserică. Asta pentru că tinerele pot atrage atenția bărbaților. Însă, cele care nu sunt căsătorite au voie să poarte capul descoperit când sunt în biserică. Capul poate fi acoperit fie cu un batic tradițional, fie cu o pălorie sau un șal.

loading...
0