Te-ai gandit vreodata care este cel mai contaminat fruct pe care il cumperi de la supermarket? Acest loc a fost ocupat in ultimii cinci ani de mar, insa se pare ca acum marul a fost detronat. Un nou studiu a demonstrat ca fructele cele mai contaminate pe care le cumparam cu totii sunt capsunile.

Potrivit unei liste publicata de Environmental Working Group, care foloseste date de la U.S. Department of Agriculture and the Food and Drug Administration, capsunile sunt cele mai toxice fructe de pe rafturile din supermarketuri. Este greu de crezut, insa s-au facut mai multe teste care au demonstrat acelasi lucru.

CITESTE SI: DE CE NU TREBUIE SA ARUNCI APA IN CARE FIERBI OUA

CITESTE SI: CE SPUNE FORMA SPRANCENELOR DESPRE TINE

Oamenii de stiinta au studiat mai multe mostre din acest fruct in 98% din cazuri s-au gasit pesticide. Unele fructe contineau chiar si 17 tipuri diferite de chimicale. Conform raportului, se pare ca totul porneste de la dorinta producatorilor de a oferi un fruct de sezon pe tot parcursul anului. Capsunile se vand foarte bine nu doar primavara, ci si pe timpul iernii. De aceea supermarketurile prefera sa aiba la vanzare capsuni in permananeta.

Desi par a fi grozav de gustoase, capsunile pe care le cumperi iarna sau chiar toamna nu sunt deloc naturale, ci contin o serie de substante chimice menite sa aduca fructul in forma sa finala intr-un mod fortat. Toate aceste substante afecteaza sanatatea pe termen lung si pot fi extrem de periculoase mai ales pentru copii. Pe lista cu fructe contaminate se numara si merele, nectarinele, piersicile si pepenele. Si unele legume precum tulpina de telina, castravetii si cartofii se afla pe aceeasi lista. Lista cu cel mai contaminat fruct a fost acutalizata in anul 2016.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.