O batrana a realizat cel mai tare experiment din cate s-au vazut. Curioasa din fire, a plantat un trandafir intr-un cartof, iar dupa numai o saptamana s-a intamplat ceva unic.

Poti incerca si tu acest experiment, mai ales ca nu presupune cine stie ce efort si nici costurile materiale. Ai nevoie de un cartof pe care sa il poti scobi pe interior (deci nici foarte moale, nici foarte tare), un trandafir taiat, o sticla de plastic si pamant fertil.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa tai trandafirul pe care doresti sa il plantezi. Indeparteaza-i frunzele si tepii.

ce-se-intampla-daca-plantezi-trandafiri-in-cartofi-1

Scobeste un cartof unde sa plantezi floarea si pune cartoful in pamantul din sticla de plastic. Uda pamantul in fiecare zi.

ce-se-intampla-daca-plantezi-trandafiri-in-cartofi-2

In primele trei zile, trebuie sa uzi solul cu apa calduta, iar in urmatoarele 5 zile cu apa rece.

ce-se-intampla-daca-plantezi-trandafiri-in-cartofi-3

Tine planta la o sursa de lumina naturala, la o temperatura de minimum 10 grade

ce-se-intampla-daca-plantezi-trandafiri-in-cartofi-4

Planta trebuie sa stea la o sursa de lumina naturala, la minimum 10 grade si maximum 20. Dupa numai cateva zile, daca uzi pamantul corespunzator, vei observa cum trandafirul din cartof infloreste. Vor aparea primii bulbuci, iar atunci cand observi aparitia lor uda-i de trei ori pe zi.

ce-se-intampla-daca-plantezi-trandafiri-in-cartofi-5

In mod normal, trandafirii se uda cu apa rece, insa pentru ca in acest caz este vorba de o floare care rasare intr-un cartof, leguma ce contine amidon, e bine ca in primele zile sa folosesti apa calduta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.