Un număr care șochează lumea – omul procesează în jur de 74 de gigabites de informații în fiecare zi! Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor, în special cei mai inteligenți, care folosesc o cantitate mai mare de potențial al creierului lor, obișnuiesc să suprasolicite informațiile care conduc la „opțiunea de oboseală” sau să se obosească să ia decizii.

Aceasta este cauza principală pentru care majoritatea geniilor responsabile pentru cele mai inteligente invenții pe care le-a văzut vreodată lumea aleg să poarte aceleași haine pe care le cunosc cel mai bine.

Daniel Levitin, un psiholog cognitiv și un neurolog, spune că supraîncărcarea informațiilor se întâmplă atunci când încercăm să procesăm mai multe informații decât poate face față creierului nostru.

„Nu cu mult timp în urmă am crezut că oamenii pot să acorde atenție la 9 lucruri simultan. Acum știm că acest lucru este incorect. Asta e supraestimat. Mintea conștientă poate avea grijă de până la 3 lucruri simultan. Când începi să „jonglezi” cu mai multe lucruri simultan, atunci începeți să vă pierdeți puterea mentală. „, spune Daniel.

De aceea, atunci când vedeți o imagine de la Albert Einstein, Steve Jobs, Mark Zuckerberg și mulți alți oameni foarte inteligenți, aceștia poartă aproape întotdeauna aceleași haine. Ani la rând, Steve Jobs, a purtat la fiecare apariție maletă neagră.

Albert Einstein purta întotdeauna costumul său gri, Steve Jobs, maleta neagră și Mark Zuckerberg tricoul lui gri.

De ce Mark Zuckerberg poartă doar tricouri

Zuckerberg a spus într-unul din interviurile sale din 2014 că vrea să-și organizeze viața într-un mod în care va trebui să ia doar câteva decizii care nu se aplică problemelor sociale, cum ar fi ce să poarte. Din acest motiv, în garderoba sa există tricouri de același fel.

Barack Obama într-un interviu din „Vanity Fair” din 2012 a spus: „Veți vedea că port doar costume de culoare gri sau albastru, încerc să împușc decizii. Nu vreau să iau decizii cu privire la ceea ce mănânc sau port. Pentru că am prea multe alte decizii de luat.”

Mintea noastră folosește aproape aceeași cantitate de energie și substanțe nutritive când luăm decizii de viață minore și importante. Chiar dacă creierul nostru este ceva cu adevărat remarcabil, el are și limite.

Uneori ne petrecem potențialul creierului nostru pe lucruri care într-adevăr nu fac nici o diferență în viața noastră și când vine momentul să luăm o decizie cu adevărat importantă suntem obosiți. De aceea trebuie să vă folosiți creierul într-un mod inteligent.

CITEȘTE ȘI: Cercetatorii au descoperit ca inteligenta este mostenita de la mama, nu de la tata

De cele mai multe ori, ceea ce face oamenii inteligenți „deștepți” este modul în care își folosesc creierul, nu potențialul creierului în sine. Ei declanșează stilul lor de viață de la problemele banale cu care se preocupă majoritatea oamenilor și se concentrează asupra unor probleme importante.

Toți avem același organ puternic în capul nostru. A fi inteligent este despre modul în care utilizați potențialul creierului dumneavoastră și ceea ce vă face să vă concentrați energia. Nu spun să începeți să purtați aceleași haine dintr-o dată, dar să vă dați seama că aveți o anumită cantitate de energie pe tot parcursul zilei, așa că învățați să o utilizați în mod eficient.

Sursa foto: bbncommunity.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.