15 idei pentru a-ți petrece timpul liber în această toamnă

Am trecut de jumătatea toamnei, dar, până când se vor albi peisajele și temperaturile se vor duce sub zero grade Celsius, putem profita de farmecul zilelor în care natura îmbracă straiele ruginii, iar tarabele din piețe sunt pline cu fructe și legume proaspete.

Nu mai este atât de plăcut de stat afară de dis-de-dimineață până seara târziu, însă încă mai sunt multe variante de activități în aer liber. Și dacă plouă nu este nicio problemă, pentru că sunt destule lucruri interesante care pot fi făcute în casă în timpul liber.

Iată 15 idei pentru a te relaxa în această toamnă:

Culege fructe

Toamna este anotimpul gutuilor, al merelor, al perelor, al strugurilor și al prunelor. A culege cu mâna ta un fruct de pe ramură sau un ciorchine de struguri direct din vița de vie are un farmec deosebit. În jurul orașelor mari sunt ferme care te lasă să faci acest lucru, în schimbul unei sume simbolice plătite ca și bilet de acces.

Colecționează frunze uscate

Frunzele uscate au zeci de nuanțe. Când te plimbi într-un parc, în fața ți se așterne un adevărat spectacol de culori. Nu lăsa să treacă această perioadă specială din an fără să faci o colecție de frunze care să îți amintească de ea. Le poți lipi pe hârtii sau le poți pune în clasoare mai mari.

Urmărește ploile de meteoriți

Toamna, cerul nopții este mai limpede și se pot vedea clar ploile de meteoriți. Cumpără un telescop puternic și urmărește cu privirea „pietrele” care se plimbă dintr-un capăt în altul al Căii Lactee. Cine știe, poate vezi și un OZN!

Construiește căsuțe pentru păsări

În câteva săptămâni, păsările vor sta zgribulite pe crengile părăsite de frunze, iar în jurul lor totul va fi înghețat. Dacă ai timp liber și vrei să faci un bine, construiește căsuțe pentru ele și umple-le cu paie, apoi montează-le pe arbori, la întâmplare.

Pregătește conserve pentru iarnă

Toamna este anotimpul recoltelor bogate și al conservelor pentru iarnă. Dacă nu ai mai făcut-o, poate că ți se pare greu să pui gogonele și gogoșari la murat (care merg de minute alături de friptura de Crăciun), dar să știi că nu e mare filosofie. Trebuie doar să urmezi una dintre numeroasele rețete de pe Internet și să ai răbdare.

Fă sport

Soarele este tot mai scump la vedere, iar imunitatea corpului scade din această cauză. Sunt mai multe modalități prin care poți compensa acest neajuns. În afara suplimentelor alimentare, sportul ajută foarte mult la fortificarea organismului.

Mergi la pescuit

Se spune că peștele trage cel mai bine toamna. Dacă nu ai probleme cu frigul de pe baltă, vei avea parte de momente speciale în mijlocul naturii. Partea bună este că nu mai există atâtea insecte ca vara.

Pregătește casa de anotimpul rece

Verifică instalația de încălzire, izolațiile, încuietoarele geamurilor. Încă mai este timp de remediat eventualele probleme. Când afară vor fi temperaturi negative, orice pierdere de căldură te poate costa în plus, iar curentul electric și gazele naturale s-au scumpit drastic.

Înnoiește-ți garderoba

Ai haine groase, ghete și cizme? Dacă da, mai sunt la modă? Poate că este timpul să îți înnoiești garderoba. Te poți plimba prin mall-uri și magazine, dacă ai certificat verde, sau poți face shopping online, în siguranță maximă.

Pictează

Vorbeam despre peisajele minunate de toamnă. Le poți imortaliza în fotografii sau, și mai bine, în picturi pe care să le realizezi chiar tu. Nu trebuie să fie ceva profesionist. Te încarci cu energie atunci când încerci să reproduci peisajul din jur.

Relaxează-te cu un joc când plouă

Toamna, mai ales în noiembrie, sunt zile la rând când plouă. Din fericire, trăim în era tehnologiei, în care te plictisești numai dacă vrei. Oricând poți juca jocuri pe Internet, de distracție sau pe bani, pe PC sau pe mobil.

Frank Casino Mobile este una dintre aplicațiile de jocuri datorită căreia, dacă ai noroc, poți să ieși pe profit.

Vezi filme care să te binedispună

Toamna este și anotimpul depresiilor. Vremea este mohorâtă, noaptea este tot mai lungă, iar toate astea nu au un efect benefic asupra psihicului. Trebuie să găsești soluții pentru a-ți menține buna dispoziție, iar comediile sunt la îndemână ca să îți descrețești fruntea.

Pleacă în city break

Plimbă-te cât mai mult, atât prin țară, cât și „afară”. Toamna sunt multe oferte promoționale pentru city break-uri. O excursie de 2-3 zile prin Europa te poate costa mai puțin decât un weekend la Poiana Brașov. Dacă ești genul care preferă căldura, mergi la Lisabona sau la Malaga, pentru a regăsi temperaturile de vară.

Fă-ți abonament la înot

Adio baie în mare sau la ștrand. Până la începutul lunii iunie nu prea mai ai unde să înoți în afara bazinelor acoperite. Fă-ți abonament pentru a te bucura de beneficiile acestui sport și toamna, și iarna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.