Conchita are HIV!

Conchita Wurst a făcut un anunț care a șocat pe toată lumea. Câștigătorul Eurovision 2014 pe numele de scenă Conchita susține că este seropozitiv.

Conchita Wurst recunoaște că este seropozitiv

Artistul a făcut dezvăluirea printr-un mesaj publicat pe contul de Instagram și susține că a trebuit să recunoască asta din cauza amenințărilor primite de la un fost iubit.

„Sunt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru”, a scris cântăreţul austriac în mesajul său online.

Conchita, în vârstă de 29 de ani, a spus că a primit tratamentul medical după diagnosticare. Având în vedere că virusul se află de mulți ani sub nivelul de detectare nu poate să îl transmită celorlalți.

„Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV”, a adăugat artistul.

De ce a ascuns Conchita acest lucru

CITESTE SI: Concurenți Eurovision 2018. Cele 6 melodii care se bat încă de pe acum pentru prima poziție

Conchita Wurst a câștigat competiția Eurovision în anul 2014 din partea Austriei. Melodia care a dus trofeul în Austria a fost „Rise like a Phoenix”, melodie ce a devenit virală imediat după finală.

În mesajul său de duminică seară, Conchita Wurst a spus că a decis în trecut să nu facă public faptul că este o persoană seropozitivă pentru a-şi proteja familia.

A vrut s-o protejeze de publicitatea adusă de o astfel de dezvăluire şi „de asemenea, pentru că o astfel de informaţie este relevantă în principal pentru acei oameni pentru care contactul sexual reprezintă o posibilitate”.

„Să îţi anunţi singur homosexualitatea e mai bine decât atunci când un terţ o anunţă în locul tău! Pentru fanii mei: informaţia despre statutul meu de persoană pozitivă cu HIV poate că este nouă pentru voi. Starea mea de sănătate nu e o noutate.

Din punct de vedere medical sunt bine şi sunt mai puternică, mai motivată şi mai eliberată ca niciodată. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru”, a adăugat Conchita.

loading...
test
0
Test