Mamaliga in straturi

Mamaliga este un fel de mancare cunoscut si apreciat de toata lumea. Se poate prepara dupa preferinta fiecaruia, mai densa sau mai subtire, se poate servi cu branza sau cu peste, sarmale etc. In functie de zona, mamaliga se poate prepara diferit.

Aceasta reteta este specifica zonei Ardealului, unde mamaliga cu branza se serveste in straturi.

Ai nevoie de:

  • malai
  • bacon
  • branza burduf
  • sare

Cum se prepara:

Se prepara mamaliga in stilul clasic, doar ca trebuie sa fie mai densa astfel incat sa se poata intinde.

Se lasa putin la racit, dupa care se intinde pe o foaie de copt. Se lasa la racit dupa care se taie in 3 bucati egale.

In timp ce mamaliga se raceste, se caleste baconul.

Se pune foaie de copt in tava de cuptor, se pune prima bucata de mamaliga, se puna bacon si apoi branza de burduf. Se repeta actiunea si cu celelalte bucati de mamaliga.

Se pune la cuptor, la 180 de grade timp de 15 minute, pana se topeste branza.

Pofta buna!

Mai jos reteta in format video:

loading...
test
0
Test
Din aceeași categorie