Degetele de dovlecei

Ne-am gandit sa va prezentam o reteta cu una din vedetele acestui sezon: DOVLECELUL!

Stim cu totii ca deovlecelul se poate gati in foarte multe feluri, de la pane, tocanita, cu sos, fara sos, pana la banalul gratar, insa reteta de azi „Degetele de dovlecei” va va surprinde cu siguranta.

Ai nevoie de:

  • 2-3 dovlecei medii
  • 2 cani de pesmet
  • 1 cana de parmezan (sau orice branza mai tare)
  • 1 lingurita de boia iute sau dulce (dupa gust)
  • 1 jumatate de lingurita de praf de usturoi (sau usturoi pisat)
  • 1 cana de iaurt
  • 2 oua
  • patrunjel sau coriandru
  • o lingura de suc de lamaie
  • praf de usturoi sau usturoi pisat
  • sare

Cum se prepara:

Taie dovleceii in fasii medii si mai groase. Amesteca intr-un castron: pesmetul, patrunjelul tocat marunt, parmezanul, boiaua si usturoiul si apoi amestecale bine.

Bate cele 2 oua pana la omogenizare.

Apoi, procedeul este simplu: iei fiecare bucata de dovlecel, o dai prin ou si apoi prin amestecul facut anterior.

Pui bucatile de dovlecel in tava, pa hartie de copt si le dai la cuptorul incins la 200 grade sau foc mediu spre mare, timp de 20-25 de minute.

Sosul: 

Se pune iaurtul intr-un castron, se adauga coriandru sau patrunjel, sucul de lamaie, usturoiul praf sau pisat si sare. Se amesteca aceste ingrendiente si sosul este pregatit.

Pofta buna!

Aici puteti vedea reteta video:

loading...
0
Din aceeași categorie