Burger de pui

Reteta de azi se potriveste de minune pentru orice ocazie. Atunci cand vin prietenii in vizita si vrei sa faci ceva rapid, satios si nu ai timp sa pregatesti mai multe feluri de mancare. Dar in acelasi timp e perfecta si pentru tine si familia ta, intr-o zi in care nu vrei sa stai sa gatesti trei feluri de mancare.

In plus, copiii adora burgerii, asa ca mai bine ii prepari tu acasa si stii exact ce ingrediente ai folosit!

Ai nevoie de:

Pentru burger:

  • carne tocata de pui
  • sare
  • piper
  • oregano (proaspat sau uscat)
  • busuioc (proaspat sau uscat)
  • patrunjel (proaspat sau uscat)
  • 2 catei de usturoi (tocat marunt)
  • parmezan (un sfert de cana)
  • mozzarella
  • chifle
  • sos de rosii sau ketchup
  • branza topita felii
  • frunze de salata

Se amesteca toate ingredientele si apoi se fac cateva chiftele mari. In interiorul chiftelei se pune o bucata de mozzarella care trebuie sa fie perfect acoperita de chiftea.

Chiftele se trec apoi printr-un amestec de: pesmet (un sfert de cana), sare, parmezan (un sfert de cana) si apoi se pun in tigaia incinsa. Se lasa pe foc pana se rumenesc, carnea de pui se va patrunde repede.

Chifla se taie pe jumatate, se prajeste putin in tigaie. Apoi se pune chifteaua, o felie de branza topita, cateva frunze de salata si un sos de rosii sau ketchup.

Cel mai gustos este servit cald!

Mai jos puteti urmari video cu modeul de preparare:

loading...
0