Colţunaşi de post, cu gem

Colţunaşi de post, cu gem. Reţeta este una simplă şi nu e nevoie de prea mult talent în bucătărie.

INGREDIENTE:

Aluat: 100 ml apă, 120 g făină, esenţă de vanilie, sare, 1 linguriţă zahăr, gem (pentru umplutură).

Glazură: 50 g pesmet, 2 linguri ulei, linguri zahăr, scorţişoară.

MOD DE PREPARARE:

Glazura: Se prăjeşte pesmetul în uleiul încins, apoi se amestecă împreună cu scorţişoara şi zahărul.

Aluatul: După ce se amestecă făina cu apa, zahărul şi sarea, se frământă bine, iar aluatul rezultat se lasă să se odihnească 15 minute. Se întinde apoi până rezultă o foaie subţire şi se taie în forma dorită (pătrat sau triunghi). Se pune pe fiecare formă o linguriţă de gem, după care se împătureşte, iar marginea se va presa cu o furculiţă.

Se pune o oală cu apă pe foc, cu puţină sare. Când începe să fiarbă, se adaugă colţunaşii şi se fierb circa 15 minute, iar când vor fi gata aceştia se vor ridica la suprafaţă. Se scot cu o spatulă, se scrug de apă şi se dau prin glazură.

Poftă bună!

loading...
0