Oua umplute cu ton

Daca doriti un aperitiv excelent pentru masa de Craciun, incercati reteta de oua umplute cu ton. Nu este o reteta dificila, este ieftina si potrivita pentru o masa festiva.

Majoritatea dintre noi pregatim oua umplute pentru masa de Craciun, aceasta reteta este una mai sanatoasa pentru ca nu folosim maioneza.

Aveti nevoie de:

  • 10 oua
  • 1 conserva de ton in suc propriu
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 castraveti murati mici
  • 2 lingurite mustar
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • marar
  • patrunjel
  • sare, piper

Oua umplute cu ton

Citeste si: Inoveaza meniul de Craciun! Incearca aceste aperitive

Mod de preparare:

Se fierb ouala astfel incat sa fie tari. Dupa ce se racesc se decojesc si se taie in doua. Se scoate galbenusul.

Ceapa verde si castravetii murati se taie marunt si se amesteca cu galbenusurile de ou, mararul si patrujelul. Adaugati sare si piper dupa gust.

Ingredientele se amesteca cu o furculita pana cand pasta devine fina.

Se aseaza ouale pe un platou si apoi se pune compozitia in fiecare dintre ele. Puteti puneti compozitia folosind o lingurita sau un posh pentru a avea forme interesante. Daca pasta obtinuta e prea groasa puteti sa adaugati doua lingurite de maioneza sau sa mai puenti pitinmustar.

Se decoreaza cu frunze de patrunjel sau marar. Puteti decora si cu gogosari murati pentru a da culoare aperitivului oua umplute cu ton.

1

1 comentariu

  1. Bogdan , 2 decembrie 2016 la 2016-12-02T07:50:07+03:00

    Pai si cu tonul ce se face???