Jamie Oliver este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din lume. Acesta militează mereu pentru introducerea în școli a mâncării sănătoase și pregăteșe tot timpul preparate care să fie pe placul întregii familii.

Una dintre rețetele care l-a făcut cunoscut pe Jamie Oliver este rețeta de piepr pui cu lapte.

Citește și: Rețeta de tocăniță cu ciuperci, veche de 100 de ani

Combinaţie de lapte, carne de pui şi condimente poate părea bizară pentru multe persoane, însă Jamie Oliver promite că aromele şi texturile rezultate vor fi pe placul întregii familii. Acest preparat este simplu de preparat, iar carnea se va desprinde uşor de pe oase. Sosul rezultat va fi perfect lângă o garnitură de spanac sau cartofi.

Ingrediente

1.5 kg pui crescut liber

Ulei de măsline

½ baton de scorţişoară

Salvie proaspătă

2 lămâi

10 căţei de usturoi

565 ml lapte

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeştela 190°C. Puiul se asezonează cu sare de mare şi cu piper, apoi se pune într-o tigaie cu ulei de măsline şi se lasă să prindă culoare pe toate părţile. Se ia de pe foc, se pune pe o farfurie şi se aruncă uleiul din tigaie. Puiul se pune înapoi în vas cu scorţişoară, frunze de salvie, coajă de lămâie, căţei de usturoi necurăţaţi şi lapte. Se lasă să fiarbă o oră şi jumătate. Se serveşte cu spanac sau piure de cartofi.

Iată cum se pregătește, pas cu pas, în filmulețul de mai jos:

Iată ce poți pregăti și pentru micul dejun

Pentru micul dejun, poți pregăti o rețetă extrem de simplu de pregătit. Chiflele cu somon sunt perfecte pentru orice vârstă și vor fi un mic dejun sănătos.

Citește și: Rețetă de fursecuri de la Monica Gabor și fetița ei, Irinuca. Merită să încerci! – VIDEO

Ingrediente
ouă, 1 lămâie tăiată în 4, chives tocate mărunt, 140ml smântănă, 8 felii somon afumat, 20g unt, 4 chifle, piper, sare, 4 ouă

Metoda de preparare
Bate ouăle cu sare și piper. Pune chiflele tăiate în două la prăjitor. Între timp, prăjește ouăle bătute, într-o tigaie încinsă în jumătatea de cantitate de unt topit. Amestecă în ele continuu cu o lingură de lemn, până când încep să se închege.

Unge chiflele prăjite cu restul de unt și așază peste fiecare din jumătate câte o lingură de ouă prăjite. Peste ele pune și o felie de somon afumat, o linguriță de smântână și presară chives tocate sau ceapă verde..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.