Daca vrei sa prepari pui la cuptor de Craciun si nu ai de gand sa te ingrasi nici cu un centimetru, reteta de mai jos iti va fi prietena. Bonus: salata de cruditati.

Chiar daca mancarurile traditionale de sarbatori se prepara cu porc, tot mai multi oameni opteaza pentru curcan sau pui, caci sunt mai usor de digerat. Asa ca anul acesta poti inlocui friptura de porc la tava cu un pui la cuptor. Garantam ca e LA FEL DE DELICIOS!

Pui la cuptor cu rodie, alternativa sanatoasa pentru masa de Craciun

Pui la cuptor cu salata cu rodie:

Spala bine un pui si cresteaza-i pielea, in special in zona pieptului si a pulpelor. Poti sa folosesti, in loc de puiul intreg, doar pulpe sau o jumatate de pui, in functie de cati musafiri ai invitat la masa de Craciun.

Preincalzeste cuptorul la foc mediu.

Pune puiul intr-o tava putin inalta. Urmeaza condimentarea (asa ii vei oferi un gust delicios). Toaca marunt 3 catei de usturoi, o ceapa rosie mica si o legatura de patrunjel. Amesteca-le, imptreuna cu 1 lingura de ulei, 1 lingurita de sare si jumatate de lingurita de piper. Desigur ca poti sa combini alte condimente care iti plac. Poti chiar sa intepi puiul cu cateva cuisoare, pentru o aroma autentica de Craciun.

CITESTE SI: Pui cu rosii si curry, reteta indiana de Craciun

Unge puiul pe toata suprafata cu acest amestec de condimente, apoi pune in tava 3 cani de apa. Pune puiul in cuptor si lasa-l sa se coaca lent. Pentru un pui de 2 kilograme ar dura 1 ora si jumatate sa fie gatit, insa depinde foarte mult si de cuptor. Ca sa fii suta la suta sigura ca puiul este gatit, cresteaza carnea in apropierea unui os – trebuie sa vezi carnea perfect gatita, fara urme de sange.

In timpul in care se coace puiul, curata o jumatate de rodie. Taie pestisori o ceapa rosie si combin-o cu salata verde sau cu rucola, cu semintele de rodie si doua linguri de migdale maruntite. Condimenteaza cu o jumatate de lingurita de sare si un praf de piper, putin ulei si putin otet balsamic.

Indicat ar fi sa nu mananci pielea de la pui, tocmai ca aceasta reteta sa fie cu adevarat dietetica!

Salata de cruditati DEOSEBITA

Toaca marunt-marunt o ceapa mica si amestec-o cu o lingura de otet. Adauga apoi o lingurita de ulei, o lingurita de mustar, jumatate de lingurita de sare si un praf de piper. Intr-un bol mare pune salata roamana, salata verde, salata creata, andive, morcovi rasi, telina rasa, mere rase si orice alte legume care iti plac. Pune dressingul peste salata si serveste-o musafirilor.

Pofta buna!

Sursa foto: Shutterstock

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.