AVETI NEVOIE DE:

  • 1 pui de marime medie – sau 4 pulpe de pui intregi
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu mare (sau 2 ardei mai mici)
  • 1 ardei gras galben mare (sau 2 ardei mai mici)
  • 1 ardei iute rosu
  • 150 gr rosii cherry (sau rosii mari)
  • 4 fire cimbru
  • 200 ml supa de pui sau vin alb
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper

CITESTE SI: Cum sa gatesti cel mai suculent piept de pui

CITESTE SI: Cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi

raw-chicken-raw-334889861

MFC_Bells_Red_and_Yellow

MOD DE PREPARARE:

Se taie felii ceapa, iar usturoiul se toaca marunt. Ardeii grasi se taie fasii, ardeiul iute se toaca foarte marunt. Puiul se taie in 6 sau 8 bucati si se elimina pielea.

Se aseaza bucatile de pui intr-o forma de sufleu, unsa inainte. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 de grade.

Peste bucatile de pui se aseaza ceapa, usturoiul, legumele, se presara cimbru iar apoi se toarna supa de pui sau vinul alb si uleiul. Se sareaza si pipereaza, iar apoi se da la cuptor aproximativ 30 min, timp in care se intorc bucatile de pui.

Se poate servi cu o salata proaspata sau cu o garnitura de cartofi sau orez.

Pofta buna!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.