Cum sa gatesti cel mai suculent piept de pui

Te-ai intrebat de multe ori cum sa gatesti cel mai suculent piept de pui? Iata ca raspunsul mult asteptat este aici! Pieptul este o carne saraca in grasimi si extrem de bogata in proteine. De aceea foarte multa lume o consuma, sub diferite forme. Cu toate acestea, poate fi dificil pentru orice gospodina sa obtina un piept de pui suculent si fraged. Lipsa grasimii transforma de multe ori aceasta bucata de carne intr-una uscata, cu o textura neplacuta.

Reteta de mai jos te va ajuta sa obtii cel mai suculent piept de pui pe care l-ai mancat vreodata, intr-un timp record! Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie si care este secretul!

CITESTE SI: DOVLECEI UMPLUTI CU CARNE DE CURCAN

CITESTE SI: CUM POTI DA SALATELOR UN PLUS DE SAVOARE

Ingrediente:
– 4 bucati de piept de pui
– un sfert de ceasca de otet balsamic
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– o lingurita de sare de mare
– o jumatate de lingurita de busuioc uscat
– cativa fulgi de ardei iute
– o jumatate de lingurita de piper proaspat macinat
– patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare: Otetul fragezeste carnea inainte de gatire si ii da un gust deosebit. Se combina toate ingredientele de mai sus si se obtine o marinata plina de arome. Se aseaza puiul intr-o tava si se toarna marinata deasupra. Asigura-te ca fiecare bucata de carne este bine invelita in sosul cremos. Se da puiul la frigider pentru 30 de minute, iar apoi se pune la cuptor timp de 20-25 de minute la foc mediu.

Pentru a obtine cel mai suculent piept de pui, lasa carnea sa se odihneasca 10 minute inainte de a fi servita. Decoreaz-o apoi cu cateva frunze de paturnjel proaspat. Este o reteta simpla care iti garanteaza o friptura frageda si suculenta. Incearc-o si tu!

Sursa foto: seriouseats.com

loading...
0