Prajitura Carpati. Vezi reteta

Prajitura Carpati este o reteta pe care trebuie sa o incerci daca vrei un desert gustos cu care sa iti impresionezi musafiri.

Pentru foi ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 oua, o cana de zahar, o cana de ulei, o cana de lapte, o lingurita de bicarbonat si faina.

Cum faci foile pentru prajitura Carpati

Pentru a prepara foile, amesteca ouale cu zaharul si adauga treptat laptele si uleiul, bicarbonatul stins si faina din belsug. Compozitia trebuie framantata bine si impartita in 10 parti egale care vor deveni foile. Foloseste facaletul ca sa intinzi foile cat mai subtire, pe fundul unei tavi de aragaz unsa cu putin ulei. Foile se coc la foc potrivit, iar pe masura ce acestea se fac, asaza-le una peste alta pana cand sunt toate gata.

Acum sa trecem la crema. Pentru aceasta ai nevoie de aceste ingrediente: un kilogram de zahar, 2 kg de lapte, 5 linguri de apa, 16 linguri de faina, doua pachete de margarina si esenta de rom.

CITESTE SI: Reteta de negresa

CITESTE SI: Prajitura din 3 ingrediente

Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita mare, impreuna cu cele 5 linguri de apa. Se adauga treptat faina, lingura cu lingura, iar in acelasi timp se amesteca incontinuu cu un tel sau cu o lingura de lemn. Adauga laptele putin cate putin si continua sa amesteci cu mare atentie, ca sa nu se umfle.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat, ia crema de pe foc si pune-i margarina si esenta de rom. Amesteca, apoi, energic cu telul sau mixerul.

Prajitura Carpati. Vezi reteta

Acum urmeaza sa asamblezi prajitura Carpati. Crema fierbinte se intinde peste foi, iar ultima foaie trebuie sa ramana neacoperita. Ai grija sa opresti o cana mare de crema pentru a lipi prajitura.

Deasupra prajiturii, pune o greutate ca sa o presezi. Acum, trebuie sa lasi prajitura Carpati la rece pana a doua zi, cand o vei taia.

A doua zi, taie marginile prajiturii si imparte-o in trei parti. Ia fiecare buacata de prajitura si taie-o, cu grija in diagonala. Vei obtine doua bucati triunghiulare pe care sa le pozitionezi cu varfurile in sus

Fiecare calup de prajitura Carpati se aseaza la marginea mesei si se taie in diagonala ( ca in imagine), obtinandu-se doua bucati care se pozitioneaza cu varfurile in sus. Unge cele doua bucati pe interior, cu crema pastrata, si lipeste-le presandu-le intre palme, in asa fel incat sa obtii un „munte”.

Pune, apoi, un strat subtire de crema peste acest „munte”, iar daca doresti il poti orna cu nuca de cocos. Lasa prjitura la rece pana in momentul servirii. atunci cand o vei taia felii.

Pofta buna!

foto: captura Youtube

 

 

loading...
test
0
Test