„Cremoasa” cu untul Koliba

Când vine vorba de prajituri cred ca nimeni nu rezista la mirosul imbietor si aromele ce se imprastie in toata casa.

Totodata gandul ne zboara catre copilarie, la bunicile ce ne pregateau tot felul de prajituri cu care ne asteptau cand veneam de la joaca, infometati si dornici de „ceva” bun.

Nimic prea complicat, nimic prea pompos ornat dar, extrem de delicios si facut cu multa, multa dragoste.

Si, pentru ca in curand va veni Iepurasul, ne-am gandit sa fim pregatiti si sa facem o reteta foarte gustoasa cu crema din unt Koliba. Reteta este una simplu de realizat, căci ne ajuta foarte mult si ingredientele naturale si de calitate.

Putem sa ne rasfatam intr-o dupa amiaza alaturi de o ceasca de ceai si de „cremoasa” dupa reteta de odinioara a bunicii. Cum sa vrei sa-ti petreci altfel o zi de inceput de primavara? Deja gandul mi-a zburat si parca nici papilele mele gustative nu mai au rabdare, asa ca, sa trecem la reteta!

Pentru inceput se pregatesc ingredientele de care avem nevoie:

Pandispan:

  • 6 oua de la gainuse bine crescute si neaparat, naturale ca, asa am spus: natural, cremos si gustos, nu? … ca untul cremos de la Koliba
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1/2 pliculet de praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • multa voie buna, dragoste multa si ne apucam de treaba.

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma cu un varf de sare, cat sa stea batoase cand intoarcem oala cu fundul in sus (nu, nu, doar nu vrem sa ne stricam buna dispozitie☺ , facem doar o proba sa verificam ca e totul ok si am facut treaba ca la carte), adaugam apoi galbenusurile unul cate unul (caci au asteptat cuminti sa le vina randul) si apoi turnam, pe rand, cate o lingura de faina in care am lasat la odihnit praful de copt, incorporand usor totul, astfel ca la final vom avea o compozitie cremoasa si aerata.

Pregatim separat o tava in care am pus deja hartie de copt si rasturnam aluatul pregatit si dam totul la cuptorul preincalzit.

Crema:

  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 600 ml lapte
  • 1 pachet de unt cremos si gustos de la Koliba. Batem ouale impreuna cu zaharul pana devin cremoase, adaugam putin cate putin din cantitatea de lapte, apoi faina in ploaie.

Lasam pe foc pana cand compozitia devine omogena, amestecand incontinuu, apoi o dam deoparte sa se racoreasca nitel.

Separat frecam untul cremos si sanatos de la Koliba cu zaharul vanilat, pana devine o compozitie cremoasa pe care o adaugam peste cea fiarta si racita, amestecand continuu.

Taiem blatul in doua: punem prima foaie de blat, adaugam crema, apoi cea de-a doua foaie de blat si iarasi crema. Deasupra punem o cană de nuci caramelizate, și gata!

Pofta buna la „Cremoasa” cu untul Koliba!

0
Test