Retete cu oua fierte

In fiecare an dupa Paste ne raman o groaza de oua vopsite care nu au fost mancate de invitati si pentru ca este pacat sa le aruncam, va propunem mai jos cateva retete pe care le puteti folosi pentru a nu face risipa.

Reteta cu oua fierte: Oua umplute
Ouale umplute sunt cel mai simplu preparat pe baza de oua fierte. Trebuie decojite, taiate in doua, scos galbenusul si pus intr-un vas. Amestecati cu pate de pui, sare, piper, putina maioneza si pentru a nu fi foarte grele, fierbeti 2 cartofi si faceti un mic piure pe care il puteti adauga peste galbenus, amestecati mai apoi bine. Umpleti jumatatile de ou cu aceasta compozitie si deasupra ornati cu maioneza.

Reteta cu oua fierte: Salata orientala

  • 300 g bacon sau costita afumata
  • 8 cartofi
  • 1-2 cepe
  • 3 oua fierte
  • 1 rosie taiata cubulete
  • masline
  • sare
  • piper
  • ulei
  • otet

Mod de preparare: Fierbeti cartofii in coaja, cand sunt gata ii decojiti si ii taiati cuburi, apoi tocati ceapa, taiati maslinele si baconul in functie de preferinte, adaugati-le pe toate intr-un vas si amestecati usor sa isi mentina forma. Condimentati bine si adaugati ouale si rosiile taiate dupa gust. Optional puteti adauga si putina maioneza.

Reteta cu oua fierte: Cartofi frantuzesti

  • 1 kg cartofi rosii
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 6 oua, 3 fierte si 3 crude
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval
  • 100 ml smantana

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si mai apoi jumatate se taie rondele si cealalta jumatate se paseaza cu ajutorul unui mixer. Intr-o tava bine unsa cu unt se aseaza primul strad de rondele, peste care se adauga piureul amestecat cu branza rasa de oaie si ouale crude. Cele trei oua fierte (puteti folosi si cantitati mai mari) se taie rondele si se aseaza deasupra, apoi veniti cu ultimul strat de cartofi rondele.

0