Rețeta de tocăniță cu ciuperci, veche de 100 de ani

Sătenii din Dealu Negru, judeţul Cluj, au gătit, duminică, la prima ediţie a Sărbătorii ciupercilor şi fructelor de pădure, o tocăniţă de ciuperci cu usturoi şi smântână, după o reţetă veche de 100 de ani. Locuitorii satului din Dealul Negru vor să reînvie tradiţiile culinare în anul Centenarului. Ciupercile sunt niște alimente pe cate multe […]

Cea mai bună rețetă de ciorbă de burtă. E perfectă pentru Revelion

În ultimii ani, ciorba de burtă a devenit din ce în ce mai populară pe mesele de Anul Nou. Un preparat preferat de mulți români, această ciorbă are câteva secrete de care trebuie să ții cont pentru a ieși la fel de bună ca cea de la restaurant. Cui nu îi place burta de vită […]

Rețeta de cozonac a lui Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi, veche de 177 de ani

Nu există Crăciun fără cozonac pe masă, iar multe gospodine caută rețete noi pentru a pregăti acest preparat delicios. Cu nucă și cu rahat sau cu mac, cu stafide ori cu ciocolată, cozonacul a devenit unul dintre preparatele de bază pe masa de sărbători. În cazul în care te-ai hotărât să pregătești o rețetă altfel, […]

Rețeta de cozonac a lui Păstorel Teodoreanu

Păstorel Teodoreanu este unul dintre cei mai iubiți scriitori români. În afară de operele sale valoroase, acesta a lăsat în urma sa mai multe rețete extrem de apreciate. Printre ele se află și rețeta de cozonac a lui Păstorel Teodoreanu, o rețetă care datează de mai bine de 200 de ani și pe care acesta […]

Salata de boeuf dietetică pentru Crăciun. Secretul pentru a nu ne îngrășa

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor. Cu carne de pui, de vită sau de porc, acest preparat este extrem de apreciat în timpul sărbătorilor de iarnă. Însă, în combinație cu maioneza, cu murăturile și cu cartofii și mazărea care se adaugă, acest preparat poate pica greu la stomac. În plus, are și […]

Rețeta bomboanelor Raffaello

Când te gândești la ceva dulce în această perioadă, te gândești cu siguranță la delicioasele bomboane Raffaello. Știai că le poți face foarte simplu cu ingrediente pe care le ai la îndemână? Multe persoane din România nu își permit să cumpere des bomboane Raffaello chiar dacă poftesc la ele doar la gândul că se topesc […]

Rețetă de murături țărănești asortate. Rezistă întreaga iarnă

Suntem în plin sezon de pregătire a legumelor și a fructelor pentru iarnă. Aproape fiecare gospodină pregătește în această perioadă murături pentru iarnă. La butoi sau la borcan, murăturile sunt perfecte pentru friptură și alte preparate tradiționale. Din nefericire, în multe cazuri, se întâmplă ca peste iarnă murăturile ajung să se înmoaie și să nu […]

Vinete la borcan, mai bune ca cele congelate. Țin perfect peste iarnă

Salata de vinete este una dintre cele mai bune salate pe care le poți consuma în orice anotimp. Cu maioneză sau fără și puțină ceapă, salata de vinete se regăsește adesea pe masa multor români. Iată cum poți prepara vinetele la borcan pentru iarnă. Sunt mult mai gustoase decât vinetele congelate și le poți pregăti […]

Rețetă de zacuscă de vinete și ardei, cu o vechime de peste 100 de ani

A venit toamna, iar gospodinele se întrec în compoturi, dulcețuri și zacuscă. Unul dintre cele mai apreciate preparate este zacusca. Perfectă pentru zilele de post, aceasta poate fi consumată de către persoane de toate vârstele. Deși sunt în magazine o mulțime de rețete de zacuscă, fie cu vinete, cu ghebe sau cu pește, cea mai […]

Salată de gogonele și muștar pentru iarnă, perfectă pentru orice preparat

Salata cu gogonele, gogoșari și morcovi este o salată pe care nu o prepară multe gospodine, însă cei care au încercat-o, s-au îndrăgostit de gustul său. Pentru că se face și un sos de muștar la ea, această salată este extrem de gustoasă și se potrivește alături de multe preparate. Iată cum se prepară pas […]