Fiecare femeie care se afla in perioad fertila a vietii lor are ciclu menstrual. Desi este un lucru prin care trec toate femeile, exista cateva lucruri pe care nu toata lumea le cunosc despre ciclul menstrual.

In ciuda faptului ca fiecare femeie are lunar menstruatie, inca exista secrete despre ea. Foarte multe femei aproximeaza data in care va aparea menstruatia, iar altele se bazeaza pe aceasta data pentru a face sex neprotejat.
Ciclul menstrual reprezinta o serie de schimbari prin care trece corpul unei femei pentru a o pregati pe aceasta pentru o posibila sarcina.

In ciuda acestor lucruri, exista insa multe lucruri necunoscute. Iata cela mai ciudate dintre ele:

Unele femei femei simt cand ovuleaza. In mod normal, femeile ovuleaza la mijlocul ciclului menstrual, in a 13-15-a zi. Potrivit medicilor ginecologi, exista cateva semne subtile care iti indica faptul ca ovarele tale vor elibera un ovul, pentru a fi fertilizat. O crestere a temepraturii in zona si o crestere a mucusului cervical, precum si dureri ale sanilor indica ovulatia.

Lungimea unul ciclu nu variaza doar de la femeie la femeie, ci si de la luna la luna.

Lucruri pe care nu le stii despre ciclul menstrual. In timpul ovulatiei, femeile sunt mai atractive

Expunerea la aerul rece, apa rece, precum si unele boli de sanatate determina lunngimea ciclului menstrual.

Un ciclu menstrual tipic dureaza 28 de zile, insa este normal sa dureze intre 21 si 35 de zile. Daca se intampla ca dupa 35 de zile sa nu ai menstruatie sau sa ai mai menstruatia mai devreme de 21 de zile, consulta medicul ginecolog.

Crampele menstruale pot aparea si in alte parti ale corpului, nu doar in jurul abdomenului. Astfel, pot simti dureri ascutite in spate, ameteala sau chiar si in picioare.

Sexul nu calmeaza crampele menstruale, chiar daca multi barbati vor sa creada acest lucru.

In timp ce ovulezi, barbatii s-ar putea sa te gaseasca mult mai atractiva. Pielea si parul sunt mai stralucitoare si pari ca radiezi in acele zile.

Articole pe aceeasi tema:

Ce trebuie sa stii despre ciclul menstrual inainte sa iti faci griji

10 motive pentru care ciclul menstrual întârzie, fără să aibă legătură cu vreo sarcină

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.