Multe persoane se întreabă de câte ori e bine să faci sex pe săptămână. Psihologii și sexologii americani au realizat numeroase studii pentru a afla răspunsul la această întrebare, iar rezultatele au fost categorisite pe vârste și sexe.

De câte ori e bine să faci sex

Specialistul Thomas Glynn susține că ritmul activității sexuale e influențat de stilul de viață al fiecăruia, de constituția biologică individuală, de vârstă și factori de mediu. Așadar nu există un răspuns general valabil pentru toată lumea. Un alt rol esențial în menținerea activității fizice îl joacă odihna.

Bărbații care au vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani pot face sex în fiecare zi, însă trebuie spus că performanța sexuală scade odată cu înaintarea în vârstă. La 50 de ani sunt normale între 4 și 8 acte sexuale pe lună.

Americanii spun că persoanele care au între 20 și 30 de ani au în medie 15-30 de acte sexuale, iar cele care au între 30 și 40 de ani media scade la 8 pe lună cu o marjă de +/-5 acte sexuale, adică pot fi și 3, la fel de bine cum pot fi și 13.

După vârsta de 40 de ani, media scade la 1-2 pe săptămână. O altă problemă care apare după vârsta de 40 de ani este scăderea dorinței sexuale, a libidoului.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă după ce faci sex neprotejat

Multe persoane fac sex neprotejat. Află ce se întâmplă după o astfel de experiență și ce este bine să faci dacă te găsești într-o astfel de situație.

Ce se întâmplă după ce faci sex neprotejat

După o jumătate de oră de când au făcut sex neprotejat, multe femei încep să se gândească la faptul că pot rămâne însărcinate. De asemenea, unele dintre ele se gândesc la posibilitatea de a fi contactat o boală cu transmitere sexuală. Însă situația nu se mai poate schimba. Ce e făcut rămâne făcut.

Ceea ce se poate face după o partită de sex neprotejat, este un alt subiect. Este indicat ca femeile să urineze. Astfel scade riscul de a dezvolta o infecție urinară. Aproximativ 80 % dintre femei se confruntă cu astfel de probleme. Asta dacă igiena nu este una corespunzătoare.

În primele 72 de ore, multe femei aleg să ia pilula de a doua zi pentru a se asigura că nu rămân însărcinate. Dacă pilula este luată în primele 24 de ore de la actul sexual neprotejat, atunci riscul de a rămâne însărcinată scade cu până 95 %. Cu cât se așteaptă mai mult timp, cu atât va scădea eficiența pilulei. Un alt lucru care trebuie menționat este acela că după administrarea pilulei, unele femei se confruntă cu greața sau amețeala după administrarea acesteia la cel mult 72 de ore de când au făcut sex fără a folosi o metodă de protecție.

Dacă știu că riscă să se contamineze cu HIV, atunci femeile trebuie să mergă urgent la medicul ginecolog. Acesta le va prescrie un tratament pentru 28 de zile, care are rolul de a inhiba dezvoltarea acelui virus în organism. Însă, multe femei evită să meargă la ginecolog pentru că se simt jenate. Sau merg, dar nu cer suficiente informații, poate tot din cauză că le este jenă. Și preferă să le ceară sfatul prietenelor, ceea ce nu le poate fi de folos. Pentru că numai un specialist le poate veni în ajutor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.