Pentru a evita sau pentru a rezolva problemele legate de cuplu, ati putea incerca sa tineti cont de cateva reguli simple. Acestea va vor ajuta sa depasiti momentele tensionate sau sa le evitati. Iata care sunt cele trei reguli simple pe care le poti urma pentru a scapa de problemele in cuplu.

Cum poti sa eviti problemele in cuplu

1. Evita negatiile. Incercati sa evitati negatiile atunci cand comunicati. De asemenea, atunci cand vorbiti despre dorintele voastre, este bine sa le comunicati evitand cuvintele negative. Ii va fi si partenerului de cuplu mai greu sa inteleaga ce trebuie sa faca, in momentul in care aude astfel de cuvinte. In loc sa spui „Nu vreau sa ma controlezi”, incearca sa folosesti cuvinte precum „Vreau sa ai incredere in mine”.

2. Incearca sa spui „si” in loc de „dar”. Poate parea o regula simpla, insa poate sa dureze ceva timp pana cand te vei obisnui cu ea si o vei adopta. Astfel, veti observa ca dupa ce veti face aceasta schimbare, veti coopera mult mai eficient. In loc sa spui „Te inteleg, dar imi doresc ca si tu sa ma intelegi”, incearca sa folosesti cuvinte precum „Te inteleg si imi doresc ca si tu sa ma intelegi”.

3. Nu distruge un compliment cu negativism. Uneori, oamenii pot sa faca un compliment si imediat sa spuna un lucru negativ care va distruge acel compliment. Daca vrei sa ii faci un compliment partenerului de cuplu, incearca sa eviti astfel de situatii. Dupa ce spui anumite cuvinte frumoase, este bine ca acestea sa nu fie urmate de critica sau de cuvinte negative.

Cuvintele nu ar trebui subestimate. Acestea te pot ajuta sa distrugi sau sa repari unele relatii. Asa ca, pentru a evita unele probleme in cuplu, incearca sa tii cont de cateva reguli simple si eficiente.

Articole pe aceeasi tema:

Lucruri pe care nu ar trebui sa le faci pentru un barbat

Cum iti distrugi relatia de cuplu in fiecare zi, fara sa stii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.