EVALAUREA NAȚIONALĂ 2020

De ce se uită femeile în tavan când fac dragoste

Noi cercetări realizate de psihologi și sexologi reputați confirmă una dintre bănuielile privind evoluția vieții amoroase a femeilor: acestea își pierd interesul pentru sex odată cu trecerea anilor.

Interesul pentru amor scade pe parcurs

Sarah Murray și Robin Milhausen de la Universitatea Guelph din Ontario, Canada, au stat de vorbă cu 170 de femei și bărbați care au făcut parte din această cercetare. Este vorba despre femei și bărbați care aveau deja o relație între o lună și 9 ani vechime.

Participanții s-au declarat în general mulțumiți de viața lor intimă, însă a ieșit la iveală faptul că femeile își pierd interesul pentru amorul cu partenerul lor în fiecare lună.

„Unii cercetători au sugerat că dorinţa femeilor, dar şi a bărbaţilor evoluează negativ şi se mută de la dragoste pasională la compasiune”, a declarat Murray.

De vină pentru trecerea de la pasiune la compasiune ar fi modificările hormonale prin care trec femeile, mai ales cele care devin mame și își mută toată atenția spre creșterea copiilor.

Mai mult, întrebate în legătură cu felul în care evoluează comportamentul dintre parteneri de-a lungul anilor de relație (n.r.: comportamentul în pat), s-a constatat că femeile care și-au pierdut deja interesul pentru sex se uită în tavan și fac de multe ori compromisuri pentru salvarea căsniciei.

Psihologii mai spun că scăderea libidoului nu înseamnă că relațiile nu mai funcționează, ci e vorba despre o chestiune cât se poate de normală și naturală în cele mai multe cazuri.

0