În cât timp îţi refaci viaţa după o despărţire. Probabil vă întrebaţi de unde am venit cu aceste cifre exacte… ei bine, la această concluzie a ajuns un nou studiu al americanilor, care au pus astfel pe hârtie sentimentele care ne încearcă pe toţi atunci când punem STOP unei relaţii, informează dailmail.co.uk.

Cercetarea publicată în The Journal of Positive Psychology spune astfel că oamenii au nevoie de 11 săptămâni pentru a se simţi din nou bine şi pentru a-şi reface viaţa.

Studiul nu este bazat doar pe vorbe, ci şi pe fapte. Drept urmare, cercetătorii americani au chestionat 155 de persoane, de ambele sexe, care au trecut recent printr-o despărţire. În urma analizelor, aceştia au descoperit că 71% dintre cei intervievaţi au început să vadă efectele pozitive ale despărţirii într-un timp relativ scurt, mai exact după 11 săptămâni (în medie). Cercetătorii mai spun că acest studiu se poate aplica şi în cazul persoanelor care au avut relaţii de scurtă durată, ba chiar timpul de “refacere” ar putea să fie mai scurt.

Un alt studiu, efectuat tot în America, a demonstrat, după cum era şi cazul, că refacerea emoţională durează mai mult în cazul cuplurilor care au şi divorţat. Spre exemplu, un site matrimonial (fifties.com) a descoperit că este nevoie de aproape 18 luni pentru a trece peste un divorţ, adică de şase ori mai mult faţă de studiul amintit mai sus.

Acest lucru poate fi cauzat de faptul că o căsnicie implică şi un angajament mult mai serios, 41% dintre respondenţi afirmând că au simţit un sentiment de eliberare după divorţ şi 31% s-au simţiti mai trişti după ce au semnat actele de despărţire.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.