Liviu Arteni a apărut după ce s-a aflat că Israela Vodovoz a murit. Acesta a acordat un interviu șocant pentru un post de televiziune de la noi în care mărturisește că femeia de afaceri nu a murit așa cum știm toți.

„Nuuu, nu e moartă, mă! (…) Am pierdut un om, am pierdut un om cu care vorbeam, un om cu care discutam”, susține Liviu Arteni, notează spynews.ro.

Înregistrarea cu Liviu este prima după moartea Israelei, căci acesta era dispărut și nimeni nu știa unde se află și cu ce se ocupă.

Bărbatul a vorbit despre moartea femeii care i-a marcat viața pentru postul de televiziune Antena Stars.

CITESTE SI: A murit! S-a întâmplat în urmă cu puţin timp! Un Judet intreg e în stare de ŞOC

Israela va fi înmormântată după datinile evreiești

Israela va fi înmormântată în Israel, după datinile evreiești. Înmormântarea la evrei se face diferit față de cea de la români, iar unele lucruri sunt bine de știut pentru cultura generală a fiecăruia.

În religia mozaică, omul care trece la cele veșnice are parte de o altfel de înmormântare. După ce se constată decesul cuiva, urmează prima etapă a înmormântării numită Taharah, care reprezintă spălarea trupului înainte de a fi îngropat.

Sunt spuse mai multe rugăciuni pentru iertarea păcatelor, căci spălarea trupului simbolizează curățarea de toate relele.

Corpul decedatului este învelit într-o pânză albă numită „tachrichim”. Acesta nu va fi atins de nimeni, dar va fi supravegheat în permanență.

Tradiția iudaică spune că la înmormântare pot participa fete mai mari de 12 ani și băieți mai mari de 13 ani. Minorii nu prea au ce căuta la un astfel de eveniment dureros.

Un lucru extrem de interesant și controversat în același timp este că evreii nu prea sunt de acord cu autopsia și îmbălsămarea, însă Israelei i s-a făcut deja o autopsie. Dacă s-ar respecta cu strictețe această tradiție, persoana nu ar mai fi înmormântată respectându-se toți pașii.

La înmormântare se citesc psalmi (de obicei Psalmul 23) împreună cu rugăciunile El Maleh Rachamim și Ztiduk Hadin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.