Copiii născuți după această dată vor primi foarte mulți bani de la stat. Despre ce este vorba

Statul a luat o decizie importantă în legătură cu copiii născuți după 1 ianuarie 2018. Vrea să le ofere câte 10.000 de euro pentru a putea să își continue studiile ori să deschidă o afacere sau să-și cumpere o casă.

Bani de la stat la majorat

Zilnic, acestor copii, statul le va depune la CEC Bank o sumă, astfel ca la vârsta de 18 ani să poate beneficia de banii strânși, cu tot cu dobânzile aferente.

Legea este inițiată de PNR în Parlamentul României și urmează să se creeze Autoritatea Națională pentru Copii și Tineri,.

„Am conceput acest proiect de lege cu gandul la toti copiii care la varsta de 18 ani vor, fie sa mearga la facultate si familia nu ii poate sustine financiar, fie la cei care vor sa fie independenti si nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor sa isi cumpere o locuinta.

CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ: Se măresc alocațiile copiilor!

Statul roman trebuie sa se ingrijeasca serios de fiecare cetatean in parte, inca din prima zi lui de viata.

Aceasta lege e un fel de multumire a statului roman pentru fiecare nou nascut si o garantie ca statul se ingrijeste de el.

Iar la varsta majoratului, statul roman ii ofera un ajutor real prin intermediul caruia poate porni cu dreptul in societate din postura de roman major”, a declarat Sebastian Popescu, presedintele PNR.

Banii vor putea fi folosiți numai de către titular și numai după împlinirea celor 18 ani, cu condiția ca tânărul să urmeze 12 clase.

Banii vor putea fi utilizați pentru studii universitare, deschiderea unei afaceri, achiziționarea unei locuinței sau tratarea unei boli grave, care este costisitoare.

În caz de deces, suma nu este moștenită de nicio persoană. Pe lângă asta, copiii cu vârsta între 0 și 10 ani vor primi lunar o alocație de aproximativ 300 de lei, începând cu vârsta de 6 ani.

0