Neptun va intra în retrogradare anul acesta pe 16 iunie 2017, la 03:29, din 14 gr 16 Peşti până pe 22 noiembrie, ora 06:09, la 11 gr 20 Peşti. Ciclul retrogradării neptuniene însă a început pe 23 februarie şi se va încheia pe 13 martie anul viitor, când Neptun va trece peste gradul din care a intrat în retrogradare, 14 gr 16 Peşti.

Neptun retrograd este într-o conjuncţie aplicantă cu Luna ceea ce face ca în acest an să fim ceva mai receptivi şi mai sensibili din punct de vedere fiziologic, va sporii emotivitatea unora, va exalta romantismul altora, dar, de asemenea, ne va expune şi ne va face extrem de vulnerabili. Orice conjuncţie a Lunii cu Neptun crește riscul de infecții și de boală.

CITEȘTE AICI: HOROSCOP MINERVA VARA 2017: O zodie are mare noroc în dragoste, alta va fi lovită de boli grave

Perioada din momentul debutului cicluluiretrogradării până la intrarea în retrogradarea propriu-zisă, denumită şi staţionare este doar premiza astrologică ce sugerează creșterea riscului de probleme de sănătate. Este de aşteptat pe perioada retrogradării să asistăm la o creștere a incidenţei bolilor infecțioase ca urmare a unor epidemii sau a unei pandemii care pot afecta milioane de oameni.

Interesant este că Neptun în calitate de planetă lentă retrogradează mai frecvent decât Uranus şi Pluto, celelalte două surate, iar ca semnificaţie se apropie întrucâtva de cea a retrogradării planeteleor personale Mercur şi Venus, poate ş pentru că Neptun este octava supeioară, în plan subtil, a lui Venus. Aproximativ 40% dintre noi îl au pe Neptun retrograd în harta naşterii, deci ar trebui să ne pună pe gânduri acest lucru. Neptun retrograd natal încă mai are repercusiuni karmice si misiunea lui este clară şi anume transcederea sufletului datorită naturii spirituale a planetei.

Neptun natal retrograd sugerează că unele lucruri din viața noastră sunt atât de dureroase încât am prefera să evadăm din realitate într-o lume imaginară. Este posibil ca teama de durerea fizică, de exemplu, să se datoreze unei amintiri dramatice, puternic înrădăcinată în subconştientul nativului, o experiență tragică din trecut, cum ar fi tortura, de exemplu, sau alte amintiri urâte. Singura opțiune pentru a scăpa de această teamă este ca nativul să o transcendă din plan fizic într-unul mai spiritual al existenței – voluntariat în teatrele de război, în zonele de conflict, în psihoterapie ş.a..

La începutul aceste experiențe de ameliorare a durerii prin spiritualitate, este posibil să fie atât de intensă și de copleșitoare deoarece ea există întipărită în memoria sufletului nostru, în ADN-ul fiecărei celule din corpul nostru. Momentele dramatice din trecut, cum ar fi boala, acuzațiile micinoase sau victimizarea vor fi repetate adesea dar într-o măsură mai mică, în viață când putem deveni subiectul bârfelor, scandalului sau calomniei.

Nu ştiu de ce, mereu l-am asociat pe Neptun retrograd cu persecuția religioasă. De-a lungul istoriei, în numele bisericii s-a torturat, s-a ucis, oamenii au fost arşi, înecaţi sau masacraţi – să ne amintim doar de Noaptea Sf Bartolomeu când mii de protestanţi au fost trecuţi prin sabie sau de masacrele comise în numele măririi – invazia maurilor din Spania, islamizarea cu sabia, extincţia animalelor, jertfele a zeci de mii de animale în numele unui zeu la fel se sângeros etc.

Indiferent de motive, am venit în această viață, cu temeri și stări de nelinişte ca şi cum mereu ne-am aştepta să se întâmple ceva rău iar unele experienţe de viaţă vor declanșa aceste trăiri mai intens, mai dureros. Reacția naturală este de a scăpa de aceste spaime prin accesarea profundă a dimensiunii spirituale prin meditație sau rugăciune sau prin discuţia cu un psiholog specializat în diverse tehnici de lucru cum ar fi cea a hipnozei regresive. La fel, acuzațiile false și victimizarea pot exacerba temerile şi stările de anxietate din jurul unor grupuri de persoane sau unor persoane.

Alte probleme karmice asociate cu Neptun retrograd dintr-o tema natală ar putea include bolile ciudate care nu pot fi diagnosticate, o boala diagnosticată greșit, o acuzaţie nedreaptă sfârşită cu ani grei de puşcărie, bolile psihice şi fervoarea religioasă, senzație de izolat în societate care este comun multora dintre noi. Neptun retrograd a jucat probail un rol important în momentul acuzaţiei, inchizitorului sau a torturei chiar dacă ne-am aşteptam ca Saturn retrograd şi Pluto retrograd să vină şi să taxeze abuzul de putere.

Tranzitul lui Neptun retrograd este un ciclu regulat cu o durată de 160 de zile în fiecare an. Acest tranzit poate internaliza temerile şi stările de nelinişte prin risipirea iluzilor, a viselor şi a tot ceea ce ne-am imaginat până atunci.

Distrugerea lumii iluzorii create ca un mecanism de apărare, va arăta acele realități pe care le-am evitat în trecut că vorbim despre dragoste adevărată, despre poziția financiară sau perspectivele în carieră. Cu cât ne vom încrâncena mai tare pe poziţie cu atât trezirea la realitate va fi mai dură.

Realitatea este uneori dureroasă atunci când realizăm că dependenţa de droguri, abuzul de medicamente şi de alcool, jocurile de noroc sau de pornografie nu au fost altceva decât fuga de realitate.

O nouă relație va avea şi evenimente critice, ca orice relaţie, şi unul din aceste momente pot aduce la suprafaţă amintirea unei dureri sufleteşti pentru că Neptun guvernează sacrificiul de sine, victimizarea, acuzația falsă, scandalul, sentimentul de vinovăţie și calomnia, dar Neptun retrograd poate arăta calea de vindecare. Efectul de internalizare a mișcării retrograde înseamnă capacitatea de a fi mai atent la nevoile şi problemele tale. A-ţi plânge de milă, neliniştea provocată de instabilitatea socială sau depresia pot duce la retragere și însingurare.

Neptun retrograd este momentul ideal pentru propria dezvoltare spirituală, participarea la cursuri de dezvoltare personală, de meditaţie sau de yoga, de astrologie, înot sau de nutriţie ş.a. Fobiile, ipohondria și paranoia pot deveni mai vizibile în timpul Neptun retrograd. În cazul unui diagnostic care vă nelinişteşte este bine să cereţi şi o a doua opinie.

Luna conjunctă cu Neptun crește sensibilitatea emoțională. Intuim extrem gândurile celor din jur și acest lucru poate face să ne simțim incomod sau chiar bolnavi. S-ar putea să interpretăm acest lucru greșit, dar scopul este acestor semnale este ca să fim prudenţi deoarece suntem vulnerabil la înșelăciuni și scandal.

Trăim acut sentimentul că avem un mare gol în suflet. Putem evada într-o lume iluzorie, putem fabula dar evziunea nu face altceva decât să o mască şi atunci pot plana asupra noastră suspiciuni de depresie, de vinovăție sau că apelăm la astfel de obiceiuri auto-distructive cum este dependența de medicamente sau tulburările de alimentație.

Cu o mare capacitate de concentrare interioară, ne putem detaşa de exterior ca să ne folosim sensibilitatea în scopuri mai bune – citit, scris, muzică, caritate.

Compasiunea şi empatia pentru cei nedreptăţiţi sau marginalizaţi este maximă. Confortul emoţional pe care ni le oferă are darul vindecării. Şi nu în ultimul rând, încercați să evitați să vă expuneţi intoleranţelor şi intoxicaţiilor alimentare ori bolilor infecțioase. Igiena și curățenia este semnificativă acum, din cauza imunității scăzute. Aţi putea fi mai sensibile la agenți patogeni și efectele alcoolului şi anestezicelor.

Jupiter în inconjuncţie cu Neptun ne testează credința sau credința în ceva ori cineva. Pentru a ne dezvolta și a ne extinde Cunoaşterea trebuie să ne asumăm riscul visării. Tot acum vom vedea limitele a ceea ce este fezabil în condițiile actuale. Este momentul să dăm şi să luăm folosindu-ne de propriile talente pentru a ne spori bunăstarea şi fericirea.

Alţii ne vom confrunta cu dezamăgiri, confuzii și credința ne va fi pusă la îndoială. În acest caz, va trebui să recurgem la un compromis. Lăsăm sensibilitatea în plan secund şi ne preocupăm de evoluţie şi implicit de adaptare. Inevoluției înseamnă dispariția iar evoluția a fost întotdeauna excepția de-a lungul istoriei.

Luna plină din 9 iunie este avangarda retrogradării lui Neptun. S-ar putea ca fenomentul să declanşeze creşterea numărului de boli infecţioase şi de epidemii. Mă aștept ca şi Neptun retrograd să crească riscul de probleme de sănătate asociate cu infecțiile. Neptun are în stăpânire infecţiile şi epidemiile dar și dezechilibrele de sănătate amintite de inconjuncţia cu Jupiter. Confirmarea acestei temeri legate de epidemii şi boală vine şi dinspre stelele fixe.

Influxurile lui Achernar la 15 ° 33 au un impact puternic asupra lui Neptun retrograd deoarece slăbește sistemul imunitar. Această configurație determină probleme ale sistemului imunitar în sensul că afectează întreg organismul prin tulburări ale sistemului endocrin, astfel că boala se poate dezvolta aproape oriunde în organism.

Corpul este slabit și un nivel scăzut de energie. Predispuşi la asemenea probleme sunt dependenţii de droguri şi de medicamente, dar şi alcoolicii. Putem ajuta organismul într-o mare măsură prin consumul de patrunjel zilnic, la fiecare masă, inclusiv ceai de patrunjel. Patrunjelul vitalizeaza si intareste sistemul imunitar. Mai sunt bune, portocalele, pomelo şi grepfruit – pulpa fructului fără pieliţe şi sâmburi, cireşele, merele, lămâia.

Publicat de Adrian Vrauko

Adrian Vrauko - publisher si cofondator al Revistei Teo Trandafir

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.