Vești proaste de la meteorologi. Cod galben în 32 de județe de ploi abundente, ninsori şi vânt puternic începând din această dimineaţă

O avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute intră în vigoare duminică dimineaţă, de la ora 8.00, urmând să fie afectate 32 de judeţe şi Capitala.

Meteorologii spun că vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

De asemenea, duminică dimineață, începând cu ora 6.00, a intrat în vigoare și un cod galben de inundații, valabil pentru 24 de județe.

Vremea se va răci brusc în special în estul şi în sud-estul ţării, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade Celsius în nordul Moldovei şi cel mult 10-12 grade în vestul Olteniei şi în sudul Dobrogei. Şi în Capitală temperaturile vor scădea brusc, iar maxima va ajunge la cel mult 5-6 grade.

Conform meteorologilor, vremea se va menține rece până spre sfârșitul săptămânii.

Vreme rece, ploi şi vânt în 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti

Mai mult de jumătate din ţară este afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.
În data de 18 martie, în intervalul orar 08:00 – 23:00, vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi răcire accentuată în 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. În Oltenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 -25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Taguri: , ,
0