Un puternic ciclon se apropie de România

Un puternic ciclon se apropie de România, anunță cei de la Estimări și Prognoze Meteo Personale. Într-o postare pe Facebook, specialiștii ne avertizează că unul din cele mai mari ciclonuri tocmai s-a format la sudul Balcanilor.

„Cel mai puternic ciclon al anului (până acum) s-a format deja în sudul Balcanilor şi se intensifică în continuare. Ultima rulare a modelelor este îngrijorătoare, cel puţin pentru zona Moldovei, mai ales a Subcarpaților, unde sunt aşteptate cantităţi foarte mari de apă, de peste 100…120 mm, urmând ca riscul de viituri să fie unul considerabil, existând posibilitatea emiterii unui COD ROŞU de inundaţii.

De asemenea, în urma analizei detaliate a modelelor de către meteorologii din Centrul Naţional de Prognoză, se vor emite mesaje de avertizare, cel mai probabil, COD PORTOCALIU, pentru zone extinse din Moldova, zona montană şi submontană.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu scoarța planetei noastre. E de vină încălzirea globală?

O nouă Apocalipsă la orizont, adusă de Luna Sângerie de pe 27 iulie

Nici în restul regiunilor nu va fi mai bine, cel puţin în regiunile centrale şi sudice, unde sunt estimate cantităţi de apă ce vor depăşi 35…50 mm și izolat 60…80 mm, urmând ca doar vestul ţării să fie mai ferit de ploile torenţiale.

Nu vor lipsi nici manifestările asociate instabilităţii atmosferice, precum descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului şi izolat condiţii de grindină”, scrie în postare.

Scenarii despre un iminent sfârșit al lumii

Tot pe lista scenariilor care pot duce la exterminarea omenirii figureaza Al Treilea Razboi Mondial sau un atac extraterestru. Oamenii de stiinta considera ca aceste scenarii sunt fezabile, insa nu sunt tocmai cele mai probabile.

In acest caz, care este cea mai mare amenintare la adresa omenirii? Pornind de la ingrijorarea a sute de experti in tehnologie, printre care si oamenii de stiinta Stephen Hawking si Steve Wozniak, inteligenta artificiala este cea care va pune capac existentei umane pe Terra.

„O cursa a inarmarii cu inteligenta artificiala militara este o idee proasta”, isi exprima preocuparea cei doi oameni de stiinta pentru BBC.

Stephen Hawking a semnat chiar o scrisoare prin care cere sa se renunte la aceasta idee. Armatele din toata lumea, in special cea americana si japoneza, lucreaza deja cu inteligenta artificiala pentru a-si apara teritoriile, sustin expertii in tehnologie.

0