Tornadă pe litoralul Mării Negre, la ruși

O tornadă impresionantă a fost imortalizată de turiștii aflați pe litoralul Mării Negre, pe partea rusească.

Fenomenul meteo spectaculos a avut loc în apropiere de orașul Gelendzhik situat în sud-vestul Federației Ruse.

Astfel de fenomene au fost tot mai des întâlnită în această parte a Europei. Și în România s-au înregistrat fenomene cu aspect tornadic, atât în Ardeal, Banat cât și în Oltenia.

Specialiștii spun că aceste fenomene se intensifică mai ales din cauza schimbării climei cauzate de poluarea excesivă la nivel global (încălzirea globală).

Una din cele mai mari tornade surprinse în România s-a produs la sfârșitul lunii trecute, pe 29 iunie, în Teleorman.

Dacă acum 10 ani tornadele se producea izolat, în 2018 am ajuns să vorbim aproape zilnic despre astfel de manifestări ale vremii.

Cea mai recentă tornadă a avut loc în județul Teleorman. Tornada a fost vizibilă la intrarea în Satul Vechi, nord-vestul acestui județ. Satul de unde s-a văzut tornada este aproape de Roșiorii de Vede.

CITESTE SI: A fost tornadă la Constanța – FOTO

Fenomen incredibil la Targoviste: O tornada i-a speriat pe localnici

Județul a fost recent sub cod portocaliu de vreme severă, iar aici au mai avut loc astfel de manifestări extreme, fiind una din zonele care s-a confruntat cel mai des cu inundațiile și seceta.

Fenomene extreme în țara noastră

29 mai: furtună de nisip la Craiova

O furtună de nisip a fost surprinsă în Craiova de către cetățeni. Imaginile au fost postate imediat pe rețelele online, printre care și Youtube.

Recent, oamenii din Timișoara au surprins o tornadă în plin proces de formare, iar în Dolj a fost surprinsă o furtună cu gheață.

0