33 de grade la Polul Nord. Meteorologii sunt îngrijorați

Vremea a luat-o razna complet. Acolo unde de obicei erau temperaturi scăzute acum e vreme tropicală, iar în locurile unde oamenii s-au obișnuit cu canicula au loc tot felul de fenomene extreme, furtuni severe și vijelii fără precedent.

Temperaturi horror la Polul Nord

Cei de la Severe Weather Europe au postat o imagine care i-au lăsat până și pe cei mai specializați specialiști meteorologi cu gura căscată. La Cercul Polar de Nord s-au înregistrat pe 18 iulie temperaturi de 32 – 33 grade.

Pe aeroportul din Batsjord (Norvegia) s-au înregistrat 33 de grade, iar pe Alta Airport, tot în Norvegia, în jur de 32-33 grade Celsius.

Specialiștii spun că previziunile făcute în urmă cu mai bine de 10 ani despre mutarea polilor devin o realitate mai repede decât s-ar fi așteptat oamenii de știință.

Astfel de fenomene se vor intensifica și deja suntem în fața unei schimbări incredibile din punct de vedere meteorologic.

CITESTE SI: Ce se întâmplă cu scoarța planetei noastre. E de vină încălzirea globală?

Tornadă pe litoralul Mării Negre, la ruși

De altfel, aceste temperaturi continuă să șocheze. În aceste ore, la Rovanieni, la casa lui Moș Crăciun sunt temperaturi de 26 – 28 grade. În Oslo, capitala Norvegiei, 28 – 30 grade, semn că încălzirea globală își produce efectele.

Meteorologii au vești proaste pe de altă parte pentru România. Verile nu vor mai fi la fel de toride, dar să ne așteptăm la toamnă caniculară și la ierni mai călduroase ca niciodată!

De altfel, ne-am putea aștepta ca iarna să vină primăvara, primăvara să vină vara, iar vara să se instaleze undeva prin august sau septembrie. Toate anotimpurile sunt în acest moment decalate.

În ultima perioadă, în România au avut loc o serie de fenomene meteo extreme: tornade, ploi puternice cu căderi de grindină periculoase și furtuni de nisip.

2 comentarii

2 comentarii

  1. Ciprian , 19 iulie 2018 la 2018-07-19T12:50:09+03:00

    Intre cercul polar si polul nord e ceva distanta, dar normal ca asa pare mai cool articolul…

  2. George , 25 iulie 2018 la 2018-07-25T11:22:28+03:00

    … iar la Polul Nord au fost inregistrate temperaturi MAXIME cu 30 de grade mai mari decat media, adica vreo 2 grade celsius, nicidecum 30 de grade asa cum reiese din articol.