Locuitorii din Timișoara se vor bucura în viitor de metrou, iar anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu. Acesta a declarat azi că a dat undă verde contractării unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui metrou timișorean, costurile urmând a se ridica din fonduri speciale la circa 2 miliarde de euro.

Primarul a declarat că metroul se va realiza din „fonduri speciale” de la Uniunea Europeană Cert este că nu dorește să îi împovăreze pe timișoreni dând 2 miliarde de euro din bugetul local sau cheltuind fonduri europene deja derulate de primărie pentru alte proiecte. Cu toate acestea, edilul este încrezător și sigur că acest lucru se va realiza.

CITEȘTE ȘI: CE PUTERE SPUNE PATRIARHUL CĂ ARE APA SFINȚITĂ

Edilul a mai anunțat în conferința de presă de azi de la Timișoara că a trimis o scrisoare către CFR pentru a le spune despre intențiile sale. De asemenea, edilul Timișoarei a vorbit și despre un proiect de conservare a centrului istoric al Timișoarei, privind realizarea unui bulevad ultramodern de opt kilometri lungime.

Lucrările la metrou ar dura undeva la 10 ani, potrivit declarațiilor făcute de primar, după ce s-a consultat cu specialiștii. Acum un an, primarul Robu vorbea despre introducerea liniilor de cale ferată care traversează Timișoara în subteran și realizarea unui bulevard deasupra, proiect prevăzut inițial în Planul Urbanistic General al municipiului.

Dacă acest proiect va reuși, în 10 ani, Timișoara va deveni al doilea oraș din România cu metrou, după capitala București.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.