A mers la poarta Mănăstirii Frăsinei ca să demonstreze că blestemul care le interzice femeilor intrarea acolo nu există. Ce a pățit tânăra după doar câteva minute

Manastirea Frasinei este singura din România ale cărei traditii sint similare celor de la Muntele Athos. Legamintul Sfintului Calinic este respectat cu strictete aici, iar slujbele incep in fiecare zi la ora zero.

Pragul acestui lacas a fost trecut de pelerini din intreaga lume, inclusiv de budisti veniti din China sau Japonia. Cu toate acestea, accesul femeilor este interzis prin legamint, iar incalcarea sa atrage pedepsirea vinovatei, scrie gds.ro.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu adevărat cu femeile care ajung pe Muntele Athos, muntele interzis

De-a lungul timpului, mai multe femei au încălcat cu bună știință regula. Mihaela, o tânara din Râmnicu Vilcea, se lasa greu convinsa sa vorbeasca despre Manastirea Frasinei. Sora ei mai mica e bolnava de citiva ani de epilepsie, de cind a incalcat legamintul.

Ce s-a întâmplat după ce a mers la poarta Mănăstirii Frăsinei

„Era credincioasa, dar prea tinara si nesupusa. Am fost cu totii la biserica de jos, cu parinti si rude. Era o exorcizare a unei persoane pe care o cunosteam si voiam sa asistam. A fost ceva infiorator…. Sora mea nu credea nimic. Credea ca femeia se preface. Ne-am luat la cearta, spunindu-i ca se insala.

Ca sa ne demonstreze ca nu se teme, a plecat singura pe drumul catre manastire. Am crezut ca ne pacaleste. Cind am vazut ca nu apare, tata s-a dus dupa ea.

A gasit-o jos, sprijinita de poarta manastirii. Privea in gol si plingea. Am dus-o acasa si si-a revenit. Un timp nu s-a intimplat nimic si am uitat cu totii incidentul. Doar mama aducea din cind in cind un preot sa sfinteasca in casa.

Dupa aproape un an, au inceput cosmarurile. Se trezea noaptea urlind, acoperita de sudori reci. Prima criza de epilepsie a avut-o pe strada, din senin. Au dus-o pe brate acasa. Pe urma, crizele s-au indesit. Mama n-a mai trait mult. Lumea spune ca a murit de inima rea, din cauza sora-mii. Eu nu stiu ce sa cred. Sora mea traieste, dar e foarte bolnava.“, a povestit Mihaela.

Articol pe aceeași temă: Blestemele de la Manastirea Frasinei. Povestile tulburatoare ale unor femei

Manastirea Frasinei este considerata Athosul romanesc, fiind un loc in care daca femeile sunt prea curioase si patrund intr-un loc interzis pentru acestea, ajung sa fie blestemate.

Cazuri ale femeilor blestemate:

1. S-A IMBOLNAVIT SI SI-A PIERDUT LOCUL DE MUNCA

Maria P. a avut curajul de a patrunde pe teritoriul interzis femeilor. Urmarea pentru ea a fost ramanarea fara serviciu si imbolnavirea de o afectiune grava. Aceasta a mers la Frasinei deoarece sotul ei isi uitase acolo binoclul.

Dorind sa il recupereze, femeia a cazut in plasa blestemata a Sfantului Calinic. Aceasta s-a recunoscut faptele si a fost indrumata apoi pentru a i se dezlega blestemul la Manastirea Cernica de langa Bucuresti.

2. FATA DE 16 ANI CARE A MURIT PENTRU CA NU SI-A ASCULTAT TATAL

Un sofer de camion cunostea foarte bine locul si, ca in orice iarna, transporta lemne la manastire. Intr-o zi acesta era in masina sa cu cei doi copii, fiul si fata in varsta de 16 ani.

Acesta se ruga din toata inima la Dumnezeu ca in timpul in care descarca lemnele, tanara sa nu dispara pentru ca o poate paste blestemul. Insa, pana cand tatal fetei se ocupa cu treburile sale, aceasta a patruns pe teritoriul manastirii cu o sapca pe cap de-a fratelui sau: a baut inclusiv apa de la Izvorul Miraculos al Sfantului Calinic.

In drum spre casa, barbatul a facut un grav accident de masina: atat el cat si baiatul sau au supravietuit. Cea care a murit a fost tanara de 16 ani care statea in mijloc in cabina din cabion, intre tata si fratele mai mic.

1

1 comentariu

  1. Roxana Melania Simu Dima , 29 noiembrie 2017 la 2017-11-29T10:37:29+03:00

    E adevart ce scrieti despre Sfanta Manastire Frasinei, manastirea de barbati si regulile ei sa nu se apropis picior de femeie…dar uitati ca exista manastirea muiereasca, la cativa km distanta de Frasinei, acolo se fac slujbe foarte puternice de dezlegare…boli…pacate…inclusiv exorcizari…Informati-va bine despre aceste 2 manastiri…
    Eu din curiozitate am incalcat legea …drumul interzis catre manastirea Frasinei..am mers pe jos pana la poarta am ramas in rugaciune 2-3 ore si apoi am revenit singura pe jos, cu Dumnezeu in suflet si rugaciune catre manastirea Muiereasca unde am ramas la Slujba, rugaciune si am asistat la puternice exorcizari…vindecari…
    Traiesc inca, dupa 30 de ani de la acest fapt regretabil, incalcand copilareste o ascultare duhovniceasca, nu am la cei 50 de ani nici o problema de sanatate si ma rog, fac fapte bune, incerc sa nu gresesc cu cuvantul, cu lucrul sau cu gandul si Sfanta Treime mi-e mereu alaturi in grelele incercari ale vietii…Doamne miluieste…ajuta la toti…Sanatate, iubire…lumina…AMIN…Roxana Melania